Falukorv och andra fasor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2020-04-03
Förlag
LYS
Översättare
Sofi Tegsveden Deveaux
Originaltitel
Fear and Falukorv
ISBN
9789198539066
Falukorv och andra fasor (häftad)

Falukorv och andra fasor

Häftad Svenska, 2020-04-03
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vad krävs för att bli svensk?
Glöm det juridiska. Vad är det andra? Vilka filmer ska man se och vilka böcker ska man läsa? Vilka platser ska man besöka, för att bli svensk på riktigt?

Brittiske Tomas Spragg Nilsson ställde exakt dessa frågor till vilt främmande människor på Twitter. Och när svaren började komma tillbaka ställde han samman en lista som han hade tio månader på sig att beta av, innan det var dags att ansöka om svenskt medborgarskap. För att verkligen förstå sig på alla vad, hur och varför tog han hjälp av olika svenskar för att bocka av punkterna på listan.

Resultatet är ett äventyr som sträcker sig från Göteborg och via Falun och Roslagen till landets nordligaste punkt, men inte till Thailand. Tomas har ätit surströmming, falukorv och alldeles för många semlor. Han har sjungit nationalsången i direktsänd radio men inte i kör, som han hade hoppats. Han har lärt känna nya människor, utmanat sina perspektiv och sprängt komfortzonen på sätt han aldrig kunnat föreställa sig.

"Jag tror att Tomas Spragg Nilssons projekt "Becoming Swedish" och denna bok bjuder på en djupare förståelse för den komplexa verklighet som möter invandrare när de försöker integrera sig och förstå sig på kulturen, värderingar och de sociala koderna i Sverige. Men projektet är också en spegel för svenskar och en chans att se "svenskheten" i nytt ljus."
Jan Eliasson

Tomas Spragg Nilsson
Tomas är fotograf och filmfotograf med förkärlek för spännande historier. Han är född och uppvuxen i Storbritannien, blev vuxen i Bryssel och bor numera i Stockholm. I arbetet skriver han om frågor gällande fred och trygghet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Falukorv och andra fasor
  2. +
  3. Bantardoktorn rockar fett : anekdoter från ett läkarliv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bantardoktorn rockar fett : anekdoter från ett ... av Stephan Rössner (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Spragg Nilsson

  • Fear and Falukorv

    Tomas Spragg Nilsson

    What does it take to become Swedish? Forget the legal requirements for citizenship. What are the films to watch, books to read or places to visit to become one of the locals? Tomas Spragg Nilsson pitched exactly these questions to complete strange...

Bloggat om Falukorv och andra fasor