Kanske måla dörren blå (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
110
Utgivningsdatum
2019-10-17
Förlag
LYS
SAB
Lz Bokedal, Anna
ISBN
9789198539165
Kanske måla dörren blå (häftad)

Kanske måla dörren blå

Häftad Svenska, 2019-10-17
179
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"En sommar flyttar vi plötsligt till Aberdeen. Det går jättefort. Vi säljer huset och tre veckor innan flyttlasset går skriver vi på hyreskontrakt för ett hus vi aldrig sett."

Från det nya hemmet långt bort från allt vanligt rapporterar Anna Bokedal om allt från byråkratiskt krångel och skoluniformsstress till husköp och en utflykt till Cairngorms. Att duscha naken i badhuset anses äckligt, gästerna äter gräddtårta med händerna, påsklovet infaller inte vid påsk och läraren som kritiskt vill faktagranska jultomten blir inkallad till rektor. Ändå fortsätter livet och familjen blir bofast med en egen dörr att kanske måla om - i ett hus med gula fönster.

Känd från sina kåserier i Göteborgs-Posten berättar Anna med humor och allvar om de små detaljerna i vardagslivet i Skottland, på andra sidan Nordsjön. Ett måste för dig som funderar på att flytta utomlands i allmänhet eller till de brittiska öarna i synnerhet, för dig som har hjärta för Storbritannien och för dig som behöver ett perspektiv på den svenska vardagskulturen.

Anna Bokedal är civilingenjör och lektor i svenska. Hon lever sedan 2007 i skotska Aberdeen med sin man och fem barn. Där undervisar hon i svenska som främmande språk på University of Aberdeen. Annas öga för vardagens små detaljer, livets underligheter och kulturskillnader öppnar upp för en ny förståelse för allt som vi gärna tar för givet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kanske måla dörren blå
  2. +
  3. Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda... av Fatima Bremmer (storpocket).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kanske måla dörren blå