Svartenbrandt : Sveriges farligaste man (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (269.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Erik Bolin
Utgivningsdatum
2019-07-05
Förlag
Magma Audio Publishing
ISBN
9789198541403
Svartenbrandt : Sveriges farligaste man (ljudbok)

Svartenbrandt : Sveriges farligaste man (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-07-05
109
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Om brotten och mannen som skakade Sverige.

Han kallades för Sveriges farligaste brottsling. Under fyra decennier var Lars-Inge Svartenbrandt en av Sveriges mest omskrivna brottslingar. Han begick spektakulära rån, sköt med automatvapen mot poliser och rymde flera gånger från landets hårdaste fängelser. Svarten var en närmast mytomspunnen person, ett monster som föräldrar skrämde sina barn med och som kriminella såg upp till. Samtidigt var han beläst, högutbildad, djupt religiös, minglade med kändisar och hade en barndom få kände till. Pojken som från unga år blev misshandlad och sexuellt utnyttjad av fosterföräldrar formades till en våldsam karaktär och började slå tillbaka mot världen som svikit honom.

En fängslande och dramatisk berättelse, om ett liv i brott och våld, men också ett livslångt sökande efter kärleken och meningen med livet som han aldrig slutade hoppas på.

Boken är skriven av journalisten Ola Brising (författare av Lars dotter Jackie Ferms biografi Rövardotter ) och den prisbelönte filmregissören Daniel Fridell som senast skrev boken Med livet som insats (och i år regisserade en hyllad dokumentärserie om Svartenbrandt för C more och TV4).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Svartenbrandt : Sveriges farligaste man