Partiernas vägskäl : ett nytt politiskt landskap i Sverige och Finland (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2020-11-18
Förlag
Appell Förlag
Dimensioner
195 x 130 x 25 mm
Vikt
347 g
SAB
Occ
ISBN
9789198548549
Partiernas vägskäl : ett nytt politiskt landskap i Sverige och Finland (inbunden)

Partiernas vägskäl : ett nytt politiskt landskap i Sverige och Finland

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-11-18
139
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finland och Sverige har en lång gemensam historia och likartade förvaltningstraditioner, och de är båda medlemmar i Europeiska unionen. De politiska utmaningarna är oftast desamma - men gäller det också lösningarna?  Här beskriver en rad finländska och svenska statsvetare och jurister hur det nya politiska landskapet påverkar partierna samt deras vägval, och tidigare EU-kommissionärer belyser relationen mellan nationell och europeisk politik. Boken inleds med en introduktion om de politiska systemen i Sverige och Finland och avslutas med reflexioner av dess redaktör. 

Partiernas vägskäl bjuder läsarna på en initierad diskussion om maktdelningen i den liberala demokratin, de nya partiernas roll och rättighetsfrågornas växande betydelse samt de båda ländernas geopolitiska förutsättningar. Den ger olika finländska och svenska perspektiv på några av vår tids viktigaste frågor och riktar sig till alla som är intresserade av politik och svensk-finländska förhållanden. 

Medverkande: Carsten Anckar, Fredrik Bergman, Malena Britz, Olof Ehrenkrona, Jyrki Katainen, Cecilia Malmström, Tommy Möller, Andreas Norlén, Siv Sandberg, Åsa von Schoultz, Annika Ström Melin, Jan Teorell, Teija Tiilikainen, Matti Vanhanen, Emil Waris, Hann Wass och Elin Wihlborg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Partiernas vägskäl : ett nytt politiskt landskap i Sverige och Finland
 2. +
 3. Det lilla landet som ångrade sig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det lilla landet som ångrade sig av Jens Ganman, Mustafa Panshiri (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Partiernas vägskäl : ett nytt politiskt landskap i Sverige och Finland. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Aktuell och allmänbildande
  R. E , 27 december 2020

  Boken ger, på ett kortfattat och enkelt sätt, en såväl historisk tillbakablick som förståelse för vart vi är på väg. De många olika författarna är väl initierade i sina respektive områden varför trovärdigheten och analyserna blir både höga och solida.
  Roligt att på så enkelt sätt kunna jämföra Sverige och Finland med resultatet av att man bättre förstår dess nuvarande samhällsutveckling och samtligt blir mer nyfiken på dess eventuella fortsatta riktning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Olof Ehrenkrona