Flickan som aldrig dög (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2020-12-09
Förlag
Vintergård Förlag
Dimensioner
198 x 129 x 15 mm
Vikt
235 g
SAB
Lz Lundh, Lotta
ISBN
9789198560060
Flickan som aldrig dög (häftad)

Flickan som aldrig dög

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2020-12-09

Slutsåld

Den här berättelsen handlar om vad som händer med ett barn när vuxenvärlden sviker. Vilka sår det ger och hur svårt det är att läka dem. Hur man som barn gör vad som helst för att duga, men aldrig räcker till. Hur en separation inte bara skiljer de vuxna åt, utan också kan göra att barnet får ta hand om sig själv. 

Det här är Lottas berättelse. Hon kände sig alltid oönskad, vilket ledde till självskadebeteende och självmedicinering. När hon var på botten lyckades hon emellertid ta sig upp, och med sin historia vill hon visa att det går att förändra sitt liv och sitt mående, även om det är en kamp man aldrig kan vinna helt. Hon är inte längre flickan som aldrig dög. 

Lotta Lundh är bosatt i Värmland och arbetar som författare på heltid. Några av hennes tidigare böcker är Kvinnornas hus och deckartrilogin om Sunnepolisen Erik Ljung.

Enlig författarens önskan går två kronor per såld bok till den ideella föreningen SHEDO som verkar för att sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende samt ge stöd till drabbade och deras anhöriga.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Flickan som aldrig dög. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stark berättelse
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 1 februari 2021

  En stark berättelse som jag, likt Lotta, hoppas kan hjälpa personer med liknande känslor. Boken berättas utifrån händelser blandat med kursiv text där det mer personliga lyser igenom. Första halvans kursivt skrivna bitar upplever jag är något upprepande, men mot slutet uppskattar jag de kursivt skrivna delarna. Jag kan känna igen mig i mycket av det Lotta Lundh skriver om samtidigt som jag inte har upplevt ens i närheten av det hon har upplevt. Det jag känner igen mig i får mig att fundera på... Läs hela recensionen

 2. Blir berörd
  Bokdjungeln , 11 januari 2021

  Jag blir alltid berörd när jag läser om barn som far illa, så även denna gång.
  Jag känner verkligen för författarinnan i hennes berättelse och det gör ont när hon skriver att det är värre att vara ensam när man har människor omkring sig än att vara helt själv.
  Boken har ett bra flow och jag gillar att man får följa henne från dess att hon var liten till där hon är idag.
  Jag tänker att boken kan ge hopp till de som mår dåligt och behöver se att livet kan bli bättre.

 3. Stark och modig!
  -, 27 december 2020

  Flickan som aldrig dög är Lotta Lundhs självbiografi, där hon berättar om hur hon kände sig oönskad som barn. Hur vuxenvärlden svek och hur det har påverkat henne även som vuxen. Med den här boken vill Lotta berätta sin historia, och visa att det går att förändra sitt liv och sitt mående även om det alltid kommer att vara en kamp.

  Jag har förståelse för det lilla barnets utsatthet, och hur den kan påverka en människa långt in i vuxen ålder. Kanske ett helt liv. Jag kan föreställa mig... Läs hela recensionen

 4. Helylletjejen?
  Conny Olsson, 24 december 2020

  En bok som berör. Känner Lotta som elev på mellanstadiet, men kände ändå inte till de svårigheter hon hade. Mycket starkt att kunna berätta på ett enkelt skriftligt, men svårt känslomässigt sätt, och förmedla till andra, STARKT!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Lotta Lundh