Det största derbyt (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (25.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Cyril Hellman
Utgivningsdatum
2020-02-08
Förlag
Storyhood
ISBN
9789198566895
Det största derbyt (ljudbok)

Det största derbyt Ljudbok

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-02-08

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Mellan Stockholmslagens mest våldsamma supportar och ordningsmakten pågår ett komplicerat spel. Septemberderbyt 2018 mellan AIK och Hammarby är publikmässigt tidernas största derby och Cyril Hellman följde huliganer såväl som polisen inför det i en artikel som ursprungligen publicerades i Café Magasin november 2018.
I denna omarbetade version intervjuar han också Djurgården och IFK Göteborgs firmakillar och ger oss en historik över svensk huliganism och supporterkultur.

Då författaren som barn gick i skolan tillsammans med flera av firmornas grundare liksom polischefen som övervakar derbyt blir det ett personlig reportage om inte bara fotboll utan också klass, ursprung, gemenskap och kärlek till det egna laget.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det största derbyt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant
    Jonas Mårtensson, 10 mars 2021

    Mycket bra intressant reportage skrivet utan något ställningstagande för något lag eller vare sig polis eller huliganism. Bra inläsning också. Mina bästa rekommendationer.

  2. Intressant och initierat
    Sara, 10 november 2020

    Intressant och lärorikt reportage om huligan och supporterkultur. Intervjuer med både firmakillar och klubbar och poliser. Bra, korthuggen inläsning av författaren.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Cyril Hellman