Med fingret vidrör du orden: En antologi samtida grekisk lyrik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2019-12-15
Förlag
Trolltrumma
Översättare
Michael Economou, Vasilis Papageorgiou
Medarbetare
Kalokiris, Dimitris (förf.) / Korneti, Elsa (förf.) / Loukidou, Eftihia-Alexandra (förf.) / Margariti, Irini (förf.) / Meziti, Mania (förf.) / Sakelliou, Liana (förf.) / Topali, Maria (förf.) / Trouli, Georgia (förf.) / Zafiriou, Stavros (förf.) / Salmose, Niklas (red.)
Dimensioner
250 x 143 x 10 mm
Vikt
167 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789198568547
Med fingret vidrör du orden: En antologi samtida grekisk lyrik (häftad)

Med fingret vidrör du orden: En antologi samtida grekisk lyrik

Häftad,  Svenska, 2019-12-15
128
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med fingret vidrör du orden: En antologi samtida grekisk lyrik Kan levereras innan julafton
MED FINGRET VIDRÖR DU ORDEN är en antologi samtida grekisk lyrik. I antologin upplever vi en rikt varierande verklighet som återges med hjälp av skilda poetiska bildspråk, ämnen och avsikter. För några av poeterna är det metaforer och associativa och surrealistiska övergångar som avgör hur diktens värld ska skildras. För ytterligare andra skapas denna värld av kärnfulla och sakliga iakttagelser. Och för de övriga är den konkreta kontexten och den paraboliska akribin diktens mest kännetecknande drag. När det gäller själva språkets landskap har detta i nästan alla dikter en tät och slagkraftig textur, ibland igenvuxen, ibland komprimerad, men paradoxalt nog även svävande och luftig. Michael Economou och Vasilis Papageorgiou (båda författare, essäister med många böcker bakom sig) har genom åren översatt många dikter av olika diktare, och deras samarbete har uppnått ett naturligt sätt att närma sig det paradoxala, annorlunda och lyriskt svåråtkomliga, att lika lyhört och njutbart som familjärt och direkt finna rätt ton och stämning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med fingret vidrör du orden: En antologi samtida grekisk lyrik
  2. +
  3. Författarnas Lagerkvist II. Pär Lagerkvist-samfundets årsskrift, 2018

De som köpt den här boken har ofta också köpt Författarnas Lagerkvist II. Pär Lagerkvist-samf... av Lars Norén, Lars Åke Augustsson, Tomas Bannerhed, Eva Dozzi, Inger Edelfeldt (häftad).

Köp båda 2 för 267 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »