Lenins guld (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (178.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Magnus Tyrgrim
Utgivningsdatum
2021-02-22
Förlag
Design Sundsvall
ISBN
9789198568844
Lenins guld (ljudbok)

Lenins guld Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2021-02-22
59

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
På senvåren 1917 reser ett plomberat tåg genom Sverige från Malmö till Haparanda. Ombord på tåget finns den ryske revolutionären Lenin med sina närmaste medarbetare på väg mot St Petersburg och den väntande oktoberrevolutionen. Med på tåget finns
också en större skatt bestående av minst 26 miljoner tyska mark i rent guld.
Någonstans längs den långa resan genom Sverige skiljer en av Lenins medarbetare av en del av skatten. Något som många år senare leder till en lika oväntad som sanslös jakt, inte bara på guldet, utan också på dess beskyddare.
I centrum står fotografen Anders Kävström från Sundsvall som av en slump hamnar mitt i det ryska spionnät som vakar över guldet. Eller rättare sagt över den enda per-son som vet var skatten finns.
När ett oväntat paket dyker upp hos fotografen hemma i Sverige kan han inte motstå frestelsen att följa de dolda spåren i försändelsen. Trots att det ser ut som om paketet färdats i flera decennier och varv runt jorden. Spåren leder till en lika halsbrytande som osannolik händelseutveckling, både på den ryska landsbygden och i den ryska huvudstaden ... men också i huvudpersonens egen historia och känsloliv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Petter Österlund

  • Andra sidans sköna diva, En bok om Ingrid Bergman

    Petter Österlund

    Då jag formulerade utställningen runt Ingrid Bergman och Stöde kom jag över ett rikt familjearkiv med fotografier, brev, minnen och annat. Det materialet presenterar jag nu i den här lilla skriften. På Sundsvalls museum visades vårvintern 2016 en ...