Moster Majje : bland kungar, presidenter och andra torpare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2019-11-14
Upplaga
1
Förlag
Outdoorbooks
SAB
Lz Skiöldebrand, Mari-Ann
ISBN
9789198571608
Moster Majje : bland kungar, presidenter och andra torpare (häftad)

Moster Majje : bland kungar, presidenter och andra torpare

Häftad Svenska, 2019-11-14
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur många har ätit middag med Sveriges tre senaste kungar, drottning Elisabeth av England, shahen av Iran, Dag Hammarskjöld och torpare

på släktgårdarna Sparreholm och Långdunker i Sörmland?

Ingen i världen förutom min moster Mari Ann Skiöldebrand alias Moster Majje. Här är boken om denna varmhjärtade kvinnas liv från FN delegationen i New York till slädturer och bussträck på släktgården i Sörmland

Du får ta del av hennes uppväxt på sörmländsk herrgård,skolgången i franska skolan i Stockholm med syster Margaretha och adjutant samt livet som telefonfröken på Märthaskolan. Du får även följa med när hon går på jazzklubb med Count Basie i New Yorkstadsdelen i Harlem i slutet av 1950-talet.Flådiga middagar på Golestanpalatset i Teheran med Shahen av Iran och hans sex hustrur på 1960 - talet. Livet som hovstallmästarhustru på Väpnargatan i Stockholm på 1980-talet.samt hennes liv som förste stallmockare och "körkarl" på ålderns höst på sitt älskade Lyftinge vid Båvens strand.

Det finns många mostrar i världen men ingen som min How-to-behave-moster Mari Ann Skiöldebrand. För kvinnor av den kalibern görs tyvärr inte längre. Ett tidsdokument med många svartvita bilder i en snyggt designad bok !!

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Moster Majje : bland kungar, presidenter och andra torpare
  2. +
  3. Minnets kläder : tankar kring minnesvärda plagg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Minnets kläder : tankar kring minnesvärda plagg av Tonie Lewenhaupt (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Moster Majje : bland kungar, presidenter ...