Tidernas hästaffärer (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2019-12-10
Förlag
Landsbygdensbok
SAB
Qdfd
ISBN
9789198580907
Tidernas hästaffärer (inbunden)

Tidernas hästaffärer

Inbunden Svenska, 2019-12-10
379
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att folket drogs kring hästahandlarna som flugor var inte alls konstigt, de var ett annorlunda yrkesfolk, spektakulära och fyllda med attitydsingredienser som lockade folket ända in på sig. I denna bok får du möjligheten att bildvandra omkring på Sjöbo hästmarknad en sommardag 1973, träffa ett flertal hästhandlare, som av folket sågs som original med ett "mustigt" språkbruk och klädda som om de fortfarande befann sig i början av förra seklet. Några som ofta syntes på marknaderna runt om i Sverige, var den kända hästhandlarsläkten Löfgrens och om deras fantastiska livsöden kan du läsa  i boken.

Idag utgör "hästeriet" ett av vårt lands största folknöje, med 500 000 utövare och ca 350 000 hästar. Hästhandlaren då? Jodå, visst finns han kvar, men yrkesutövandet är långt ifrån jämförbart med tiden innan millenieskiftet. Det finns hästhandlare av idag som inkomstmässigt jämförs med de som tjänar stora pengar med att handla med aktier. I boken Tidernas hästaffärer får du följa yrkets utveckling ända från begynnelsen och fram till vår tids moderna hästhandlare, en verkligt spännande och kul "läs och bildresa" bland hästar och hästfolk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tidernas hästaffärer
 2. +
 3. Överlevarna : röster från Förintelsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Överlevarna : röster från Förintelsen av Bernt Hermele, Cato Lein (inbunden).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Ingvar Svensson

 • Deras värld var Borstahusen

  Bo Ingvar Svensson

  Boken är en viktig dokumentation av ett samhälle och dess fiskare från 1970-talets Sverige. Den då nyutbildade och unge fotografen Bo Ingvar Svensson fick genom goda vänner en unik möjlighet att lära känna ett "gäng åldrande original" oc...

 • Sydran Noran : affärslivet i Borstahusen förr och nu

  Bo Ingvar Svensson

   Sydran Noran  Affärslivet i Borstahusen förr och nu  Fotografen och författaren Bo Ingvar Svensson fortsätter, efter boken Deras värld var Borstahusen , att i ord och bild skildra byn Borstahusen norr om Landskrona.  Med ett u...

Bloggat om Tidernas hästaffärer