Den globala statskuppen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2021-02-05
Upplaga
2
Förlag
Insamlingsstiftelsen Pharos
Medarbetare
Nordangård, Inger (red.)
Dimensioner
225 x 150 x 25 mm
Vikt
795 g
SAB
Obd
ISBN
9789198584325
Den globala statskuppen (inbunden)

Den globala statskuppen

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-02-05
319
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Ordet "statskupp" associerar nog de flesta med ett plötsligt, våldsamt maktövertagande, med stridsvagnar runt regeringsbyggnader, arresteringar, utrensningar av dissidenter, övertagande av mediekanaler och så vidare. Men så måste det inte alltid gå till.

Kuppmakarna kan också tillskansa sig (totalitär) makt utan våldsmedel, på helt laglig väg, med folks samtycke eller t o m entusiasm - även i en demokrati. Det kan finnas många "existentiella" hot (terrorism, miljöförstöring, klimathot, flyktingkris, pandemier) som vi behöver "räddas" från genom en fastare och mer centraliserad styrning.

Herraväldet behöver inte heller initieras i ett slag, det kan smygas på oss gradvis. Trots att tecknen hela tiden finns där är det få som väljer att se dem - om bara kuppen förberetts noga så att kuppmakarna får brett gehör genom att träda fram som "räddarna i nöden" eller för att det inte tycks finnas några alternativ.

För att lyckas med kuppen krävs ett målmedvetet långsiktigt arbete, en väloljad propagandaapparat och att man väntar på rätt tillfälle. När kuppen väl äger rum kan dock maktövertagandet ske ganska snabbt.

När medborgarna väl upptäcker vad som skett kan det vara för sent att göra något åt det. Om så sker i ett enskilt land är det illa nog, när det sker på överstatlig nivå så finns det ingenstans att fly och ingen att söka hjälp från.

Detta är precis vad som håller på att hända mitt ibland oss, just här och just nu. Jacob Nordangårds angelägna bok beskriver processen, avslöjar metoderna och identifierar aktörerna.

Hans Holmén
Docent i kulturgeografi och ekonomisk geografi
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den globala statskuppen
  2. +
  3. PK-samhället

De som köpt den här boken har ofta också köpt PK-samhället av Karl-Olov Arnstberg (häftad).

Köp båda 2 för 665 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den globala statskuppen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Sanningens skrämmande fakta.
    MR.Y, 19 februari 2021

    Den mest skrämmande bok jag någonsin läst, mycket intressant fakta från dåtid till nutid, rekommenderas inte till psykiskt svaga då den beskriver en mycket skrämmande framtid som våra makthavare försöker tvinga på oss, detta måste till varje pris stoppas, detta är den verklighet vi lever i idag, är det konstigt att så många unga människor är förvirrade och tar livet av sig, nej detta får inte vi som kan se vad som är på gång låta hända, dessa galna makthavare måste förpassas till historien in... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jacob Nordangård