Den globala statskuppen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
388
Utgivningsdatum
2021-12-10
Upplaga
3
Förlag
Pharos Media Productions
Medarbetare
Nordangård, Inger (red.)
Dimensioner
225 x 150 x 26 mm
Vikt
950 g
ISBN
9789198584349
Den globala statskuppen (inbunden)

Den globala statskuppen

(14 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-12-10
332
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ordet "statskupp" associerar nog de flesta med ett plötsligt, våldsamt maktövertagande, med stridsvagnar runt regeringsbyggnader, arresteringar, utrensningar av dissidenter, övertagande av mediekanaler och så vidare. Men så måste det inte alltid gå till.

Kuppmakarna kan också tillskansa sig (totalitär) makt utan våldsmedel, på helt laglig väg, med folks samtycke eller t o m entusiasm - även i en demokrati. Det kan finnas många "existentiella" hot (terrorism, miljöförstöring, klimathot, flyktingkris, pandemier) som vi behöver "räddas" från genom en fastare och mer centraliserad styrning.

Herraväldet behöver inte heller initieras i ett slag, det kan smygas på oss gradvis. Trots att tecknen hela tiden finns där är det få som väljer att se dem - om bara kuppen förberetts noga så att kuppmakarna får brett gehör genom att träda fram som "räddarna i nöden" eller för att det inte tycks finnas några alternativ.

För att lyckas med kuppen krävs ett målmedvetet långsiktigt arbete, en väloljad propagandaapparat och att man väntar på rätt tillfälle. När kuppen väl äger rum kan dock maktövertagandet ske ganska snabbt.

När medborgarna väl upptäcker vad som skett kan det vara för sent att göra något åt det. Om så sker i ett enskilt land är det illa nog, när det sker på överstatlig nivå så finns det ingenstans att fly och ingen att söka hjälp från.

Detta är precis vad som håller på att hända mitt ibland oss, just här och just nu. Jacob Nordangårds angelägna bok beskriver processen, avslöjar metoderna och identifierar aktörerna.

Hans Holmén
Docent i kulturgeografi och ekonomisk geografi
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den globala statskuppen
 2. +
 3. Forskningsfusket bara fortsätter : macchiariniskandalen & Karolinska institutet : de ekonomiska och politiska drivkrafterna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Forskningsfusket bara fortsätter : macchiarinis... av Ralf Sundberg (inbunden).

Köp båda 2 för 472 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Den globala statskuppen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Orienterande
  Erika Björk, 10 mars 2022

  Nordangård har studerat grundligt det som han skriver om. Texten är sådan att det till stor del är fakta som läggs fram. Om än tolkningen från första kapitlet är av det slaget att det kan kännas skrämmande eller otroligt. Så inte är det underligt att många slår ifrån sig.
  En bok som är en viktig orientering för att förstå de skeenden som vi är i nu.

 2. Viktig!
  Gun, 10 mars 2022

  Mycket bra och informativ bok! Alla behöver läsa den för att bättre förstå vår samtid. Maktstrukturen i världen är inte den du tror.

 3. Hokus pokus
  Mister, 10 mars 2022

  Vill man få insikt i en konspirateoretikers tankegångar funkar den kanske.
  En före detta akademiker som numera sysslar med att sprida fantasier i form av pseudofakta.

 4. Om du vill veta vad som händer på riktigt
  Marika L, 10 mars 2022

  En spännande och mycket intressant bok som visar att det senaste årets Coronadramatik ingår i ett mönster, där även klimatalarmismen ingår.
  En liten grupp människor har en vision om ett världsherravälde. Detta växte fram redan kanske runt 1870 i England (City of London) och sedan fortsatte i USA i början av 1900-talet (Wall Street och Washington DC).
  Boken beskriver intressanta och viktiga händelseförlopp och det finns en diger källförteckning och en omfattande notapparat. Allt är väl dokumenterat. Rekommenderas varmt.

 5. Intressant och skrämmande
  Per, 10 mars 2022

  Intressant om den dystopiska värld som aktörerna har som mål. Innehållet i boken är väl uppbackat med källor och referenser för vidare läsning.

 6. Riktig hittepå som följer i fotspår av tidigare...
  11.11.11., 8 mars 2022

  Riktig hittepå som följer i fotspår av tidigare konspirationsteorier. Nej, bara nej på denna bok.

 7. Kvalificerat dravel
  Mats Birgersson, 11 februari 2022

  En massa skitsnack av en massa hopkok från lite här och var. Kan ge lite insikt i hur antivaccinationsrörelsen tänker.

 8. Intressant, ej tungläst
  Anna Flach, 29 december 2021

  Den här boken är mycket intressant. Den är inte tungläst. Det finns referenser på alla påståenden. Du kan vinna insikter om hur världen av idag fungerar.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Jacob Nordangård

 • Rockefeller : controlling the Game

  Jacob Nordangård

  This is a thrilling and paradoxical story of how the family that made the world dependent on oil, has funded environmental and climate research since the 1950s, helped shape climate policy measures since the 1980s, and supported climate activism s...

 • Rockefeller : en klimatsmart historia

  Jacob Nordangård

  Detta är en rafflande och paradoxal historia om hur en av världens mäktigaste finans- och oljefamiljer finansierat miljö- och klimatforskning sedan 1950-talet och medverkat till att utforma klimatpolitiska åtgärder sedan 1980-talet. Rockefellerfam...