Livet består även av bra dagar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2021-05-29
Upplaga
1
Förlag
Öraholma bok & skrivstudio
Dimensioner
210 x 140 x 12 mm
Vikt
262 g
SAB
Vlaab
ISBN
9789198585490

Livet består även av bra dagar

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-05-29
147
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Författaren har skrivit ner sin krokiga resa genom livet med sen diagnostiserad bipolaritet och utmattning. Läsaren får inledningsvis även ta del av presentationer av föräldrarna och en moster. Det ger en fin bakgrundsförståelse samtidigt som läsaren får inblick i deras förhållande till livet. I dessa avsnitt berörs också ADHD, generaliserat ångestsyndrom samt Tourettes syndrom.

Författaren har många års erfarenhet av arbete inom vården och av undervisning inom vårdutbildningar av olika slag.

Eftersom författaren själv är drabbad av bipolär sjukdom och utmattningssyndrom är bokens huvudsakliga syfte att skildra hur det känns ur ett inifrånperspektiv. Det finns sedan tidigare skildringar av dessa sjukdomar, men då varför sig. I denna bok får läsaren ta del av hur de agerar mot varandra och försvårar tillvaron.

Texten och berättelsen är skriven på ett sätt som gör att ämnet, som kan uppfattas som tungt, är lätt att ta till sig. Med hjälp av humor och okomplicerat språk underlättas läsningen utan att förringa tillståndens allvar.

Sagt om boken:

"Det som slår mig ännu mer nu än förra gången jag läste är hur du hela vägen lyckas berätta utan bitterhet. Sakligt och definitivt med glimten i ögat belyser du en situation som nog är okänd för de flesta. Du är en duktig berättare som håller läsaren i handen. Jag har sällan orkat ta mig igenom en så här pass lång text utan att tappa intresset vid något tillfälle och nu har jag ju läst den (sträckläst) två gånger - det är bra."

"Det är sällan jag stöter på en text som är svår att lägga ifrån sig, men så är i alla fall fallet nu. Texten är lättläst och berättelsen är lätt att följa. Man hittar den röda tråden, och man kan känna hur ditt mående förändras genom åren, och hur dina livsval påverkat dig, puttat dig djupare ned i stressmoment".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livet består även av bra dagar
 2. +
 3. Sjostakovitj förändrade mitt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sjostakovitj förändrade mitt liv av Stephen Johnson (inbunden).

Köp båda 2 för 364 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Livet består även av bra dagar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som berör
  Stinas_boksida, 30 april 2022

  Hur är det att växa upp med en mamma som troligen har ADHD, och en pappa som troligen har GAD, (generaliserad ångestsyndrom), och en moster som har Tourettes syndrom och ADHD?

  Paula var bara 14 år första gången hon drabbades av depression och tecken på bipolär sjukdom.

  Här berättar Paula om sin uppväxt och livet som vuxen.
  Hur hon känner skam och skuld och många gånger inte berättar för att så många inte förstår. Hur hon gömmer sig bakom en fasad, när allt hon vill är at... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner