Månbarn : min berättelse (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2020-10-13
Förlag
The Book Affair
Medarbetare
Carenfelt, Jessica (form)
Dimensioner
235 x 155 x 17 mm
Vikt
360 g
SAB
Ijz Fjällgren, Jon Henrik
ISBN
9789198594805
Månbarn : min berättelse (kartonnage)

Månbarn : min berättelse

(17 röster)  |  Läs 7 recensioner
Kartonnage Svenska, 2020-10-13
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 21 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kan man flytta en människas själ? En bok om den bortadopterade pojken som blev renskötare och folkkär artist.

Endast ett år gammal adopterades Jon Henrik Fjällgren från en bergsby i Colombia till en sameby i Sverige. Han rycktes upp från sitt liv i en ursprungsbefolkning för att planteras i en annan, och trots sin uppväxt i Sverige och sitt liv som renskötare på fjället, där han tillbringar en stor del av sin tid ensam med sina renar i den magiskt vackra naturen, är hans colombianska arv en viktig del i den han är.

Kärleken till musiken har alltid funnits där. Endast fjorton år gammal höll han sin första konsert i Funäsdalens kyrka, med kungen och drottningen närvarande. Jojken har varit hans sätt att sprida det samiska arvet vidare och en möjlighet att dela med sig av och sprida sin kärlek till den samiska musiken.

Tonerna har varit hans sätt att finna styrka, men trots hans begåvning och glädje i musiken har mobbning, missbruk och våld från tidig ålder varit ständigt närvarande skuggor i hans liv. Plågoandarna fick härja fritt och brutalt medan de vuxna såg mellan fingrarna och vare sig försvarade honom eller tog hans parti.

Vilsenheten, rotlösheten och sorgen över att inte känna att han hörde till drev honom in i en mycket mörk period där tanken på självmord inte var främmande. När hans vän dog väldigt tragiskt skrev Jon Henrik Daniels jojk , och efter det blev hans liv sig aldrig likt. Han vinner både Talang och Let s Dance , har medverkat i Melodifestivalen och Stjärnornas stjärna och har rest land och rike runt, uppburen och hyllad, med sin förtrollande musik. Men Jon Henriks nya liv i rampljuset är inte bara en dans på rosor. Psykisk ohälsa, näthat och trakasserier och fientlighet från hans sameby i Härjedalen kantar hans vardag. Att befria sig från gamla skuggor är inte lätt och grundfrågan består går det att flytta en människas själ från en bergstopp till en annan? Från en ursprungsbefolkning till en annan?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Månbarn : min berättelse
 2. +
 3. Du ser ju inte sjuk ut : en bok om att leva med reumatism

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du ser ju inte sjuk ut : en bok om att leva med... av Nicole Falciani (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Månbarn : min berättelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vuxen mobbning / avundsjuka / rasism
  Sigrid Yvonne Bergman, 23 november 2020

  Blir bara förtvivlad och ledsen när man läser om rasism , mobbning / utanförskap / som kan ha sådan kraft även i dagens Sverige och utförs av barn men framförallt av vuxna som uttrycker ett hat mot ett barn som står utelämnad inför en grupp som är på väg att driva individen till självmordsförsök , enbart av ren ondska , värt att läsa med eftertanke

 2. Gripande berättelse
  Inger Johansson, 6 november 2020

  Det är bra berättat för att vara första gången som JH skrev. Vet att han fick utstå mycket från byborna och så kallade kompisar.

 3. Jojken räddade mig
  Inger-Lise Lundberg, 3 november 2020

  En mycket läsvärd och berörande bok. Otroligt att Jon-Henrik har kommit dit han är idag med tanke på hans förfärliga uppväxt med mobbing, misshandel, kriminalitet och drogmissbruk. En förebild för många, som kämpar med olika svårigheter i livet.

 4. Super bra.
  Irene Holmberg, 28 oktober 2020

  Läste ut boken på en dag.Så BRA.Mycket bra skrivet.En underbar människa.Har sett honom live.En helt underbar bok.Kunde inte sluta läsa.

 5. Enastående
  Dag Kyndel, 28 oktober 2020

  En gripande, berörande och avslöjande bok. Om att resa sig från skolmobbning och mobbning från andra renskötare och finna sitt eget värde i ett omgivande mörker. Upplyftande, stark läsning med inslag av mystik. Välskriven, lättläst bok jag kommer att läsa om flera gånger.

 6. Så gripande
  Annika Henriksson, 28 oktober 2020

  Sån sorg, beskriver verkligen ett utsatt barns upplevelser och konsekvenser, vilket kan få andra föräldrar att vakna till och även hjälpa andra barn som blivit utsatta. Det gör så ont i mig att läsa boken, det är den fruktansvärda sanningen.

 7. Månbarn-min berättelse
  Katrin Karlsson, 17 oktober 2020

  Så stark och så gripande berättelse som verkligen berör och en bok som man inte kan sluta läsa utan som jag sträckläste. Årets bästa bok!

Visa alla 7 recensioner