Romeo : (min flykt i fem akter) (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2020-11-10
Förlag
The Book Affair
Dimensioner
235 x 155 x 16 mm
Vikt
372 g
SAB
Ikz Rapace, Ola
ISBN
9789198594829
Romeo : (min flykt i fem akter) (inbunden)

Romeo : (min flykt i fem akter)

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-11-10
213
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Beundrad och respekterad men också omgärdad av skvaller och löpsedlar. Från scenen och vita duken tror vi oss veta vem Ola Rapace är, men vem är han egentligen den sårbara mannen bakom den tuffa ytan?

I fem akter med nio kapitel väver Ola samman sitt liv utifrån den roll som haft störst inverkan på hans yrkes- och privatliv. Det övergripande temat i hans liv har varit konflikten mellan de roller han valt att spela professionellt och de roller han tvingas spela i sitt privatliv som tragiskt nog konsekvent kommer i andra hand.

Från scenskolan i Göteborg, genombrottet på scenen, i film och TV till mötet med den stora kärleken som han gifter sig med får vi följa Ola genom ljus och mörker. Hur är man en god make och far och samtidigt en framgångsrik skådespelare? Ekvationen är svår att få till, och Ola blir demonstyrd, tappar fotfästet och det blir början på en resa ner i helvetet med tragiska förtecken som slutar i kaos då vännen en kollega och älskarinna tragiskt går bort och skilsmässan från hustrun är ett faktum.

Ola flyttar till Frankrike och tappar bort sig helt i kärleken och i konsten. Livet kantas nu av ytliga relationer och kyla och han dras djupare och djupare ner i tomhet, droger och vodka. Vägen tillbaka är lång och svår men till slut, när botten är nådd och han tror sig ha förlorat allt, återvänder ljuset. Plötsligt är kärleken åter möjlig och han flyttar hem till Stockholm och påbörjar den långa och mödosamma vandringen mot familjelycka och ett värdigt yrkesliv.

 

Ola Rapace, hyllad skådespelare inom teater, film och TV är känd från bland annat Tusenbröder, Tillsammans, Wallander, Luc Bessons Valerian och James Bond-filmen Skyfall. I sin debutbok skriver han hudlöst självutlämnande och brutalt ärligt om att nå botten och kämpa sig upp igen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Romeo : (min flykt i fem akter)
 2. +
 3. Den andre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den andre av Prins Harry (inbunden).

Köp båda 2 för 482 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Romeo : (min flykt i fem akter). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inget för mig
  Kaffeläsaren, 14 februari 2021

  Jag har sett Ola Rapace i en del filmer men för övrigt vet jag inte så mycket om honom. När jag fick frågan om jag ville recensera hans biografi tänkte jag att den kanske är intressant så jag tackade ja. Men boken lämnar efter sig en ganska fadd smak. Ola framstår som allt annat än sympatisk och trevlig i boken. Det är mängder av sex, kvinnoaffärer, dramatik, knark och impulsiva infall i boken. Han beter sig väldigt omoget och det känns som han inte tänker efter alls. Ibland är det så jag lä... Läs hela recensionen

 2. Charmknutten Ola Rapace

  Ola Rapace är min favorit bland svenska skådespelare, men den här boken var inte bra.
  Ett väldigt rabblande om kvinnor och regissörer, som inte tillför något till innehållet.
  Jag hade velat
  Läsa lite mer om hans uppväxt och bakgrund till hans beteende, kändes som ett hastverk.
  Har försökt låna ut min bok till bekanta, men ingen är intresserad, har fått nog av alla TV program som han medverkat i för att göra reklam för boken.
  Nej jag tycker nog att han är bäst på film, där... Läs hela recensionen

 3. Det..
  Lin, 20 november 2020

  ...sorgligaste jag läst. Välskriven. Historien drivs snabbt framåt. Kanske för snabbt. Känns som att mycket saknas då författaren behandlar nästan 20 år.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ola Rapace

 • Elämäni Romeona

  Ola Rapace

  Näyttelijän vimmainen omaelämäkerta levottomasta etsinnästä, taiteesta ja rakkaudesta. Ola Rapacen elämään aina teatterikorkeakoulusta lähtien on liittynyt naisia, rakkaussuhteita ja odottamattomia menetyksiä. Suhteesta toiseen siirtyessään hän on...