Romeo : (min flykt i fem akter) (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2020-11-10
Förlag
The Book Affair
Dimensioner
235 x 155 x 16 mm
Vikt
372 g
SAB
Ikz Rapace, Ola
ISBN
9789198594829
Romeo : (min flykt i fem akter) (inbunden)

Romeo : (min flykt i fem akter)

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-11-10
229
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Beundrad och respekterad men också omgärdad av skvaller och löpsedlar. Från scenen och vita duken tror vi oss veta vem Ola Rapace är, men vem är han egentligen den sårbara mannen bakom den tuffa ytan?

I fem akter med nio kapitel väver Ola samman sitt liv utifrån den roll som haft störst inverkan på hans yrkes- och privatliv. Det övergripande temat i hans liv har varit konflikten mellan de roller han valt att spela professionellt och de roller han tvingas spela i sitt privatliv som tragiskt nog konsekvent kommer i andra hand.

Från scenskolan i Göteborg, genombrottet på scenen, i film och TV till mötet med den stora kärleken som han gifter sig med får vi följa Ola genom ljus och mörker. Hur är man en god make och far och samtidigt en framgångsrik skådespelare? Ekvationen är svår att få till, och Ola blir demonstyrd, tappar fotfästet och det blir början på en resa ner i helvetet med tragiska förtecken som slutar i kaos då vännen en kollega och älskarinna tragiskt går bort och skilsmässan från hustrun är ett faktum.

Ola flyttar till Frankrike och tappar bort sig helt i kärleken och i konsten. Livet kantas nu av ytliga relationer och kyla och han dras djupare och djupare ner i tomhet, droger och vodka. Vägen tillbaka är lång och svår men till slut, när botten är nådd och han tror sig ha förlorat allt, återvänder ljuset. Plötsligt är kärleken åter möjlig och han flyttar hem till Stockholm och påbörjar den långa och mödosamma vandringen mot familjelycka och ett värdigt yrkesliv.

 

Ola Rapace, hyllad skådespelare inom teater, film och TV är känd från bland annat Tusenbröder, Tillsammans, Wallander, Luc Bessons Valerian och James Bond-filmen Skyfall. I sin debutbok skriver han hudlöst självutlämnande och brutalt ärligt om att nå botten och kämpa sig upp igen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Romeo : (min flykt i fem akter)
 2. +
 3. Månbarn : min berättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Månbarn : min berättelse av Jon Henrik Fjällgren (kartonnage).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Romeo : (min flykt i fem akter). Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Charmknutten Ola Rapace

  Ola Rapace är min favorit bland svenska skådespelare, men den här boken var inte bra.
  Ett väldigt rabblande om kvinnor och regissörer, som inte tillför något till innehållet.
  Jag hade velat
  Läsa lite mer om hans uppväxt och bakgrund till hans beteende, kändes som ett hastverk.
  Har försökt låna ut min bok till bekanta, men ingen är intresserad, har fått nog av alla TV program som han medverkat i för att göra reklam för boken.
  Nej jag tycker nog att han är bäst på film, där... Läs hela recensionen

 2. Det..
  Lin, 20 november 2020

  ...sorgligaste jag läst. Välskriven. Historien drivs snabbt framåt. Kanske för snabbt. Känns som att mycket saknas då författaren behandlar nästan 20 år.

Visa alla 2 recensioner