Svart skimmer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-11-19
Förlag
Lassbo Förlag
Dimensioner
190 x 130 x 25 mm
Vikt
340 g
ISBN
9789198598148
Svart skimmer (häftad)

Svart skimmer

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2020-11-19
215
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi har inte fått in någon beskrivning av boken från förlaget. Kolla gärna upp förlagets (Lassbo Förlag) hemsida, där det kan finnas mer information.

Passar bra ihop

 1. Svart skimmer
 2. +
 3. Med buss 57 från Borlänge / Hästen som flög till himlen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med buss 57 från Borlänge / Hästen som flög til... av Laila Klausen (häftad).

Köp båda 2 för 416 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Svart skimmer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En mänsklig katastrof - ett människoöde.
  Harald Holst, 1 mars 2021

  Diaspora och exodus är inte helt obekanta begrepp för oss. De blir oftast synonyma med judarnas fördrivning och därefter Israels tillkomst som stat efter andra världskriget. Få av oss är bekanta med begreppet al nakba, palestiniernas fördrivning ur de områden i Palestina som kom att utgöra basen för staten Israels bildande 1948. Det Nada Alami gör i sin bok Svart skimmer är att hon på ett lysande sätt skildrar den katastrof Israels tillkomst innebar för det palestinska folket. Utgående från s... Läs hela recensionen

 2. Spännande, gripande - och lärorik
  Lena , 1 mars 2021

  En spännande och mycket gripande bok! Det är väldigt berörande att ta del av huvudpersonens upplevelse av historiska händelser, med målande detaljer och beskrivningar. Jag kommer att bära med mig delar av denna familjs (och många andra familjers) historia, och jag ha på köpet lärt mig mycket när jag läste denna bok. Rekommenderas varmt!

 3. Läsvärd
  Oraib Qamhawi, 20 januari 2021

  Svar skimmer är en guld korn bland böcker som skildrar palestiniernas öde
  Boken är kronologisk och ger en stark skildring av Palestinakonflikten och palestiniernas lidande under flera krig och andra händelser. Författaren skildrar och skriver med kärlek och värme och mycket gripande om familjernas öden och deras längtan tillbaka till hemlandet. På grund av krig, massakrer och annat elände tvingades de bort från sina hem. Efter så många år i exil har de aldrig gett upp hoppet om att återvä... Läs hela recensionen

 4. Måste läsas!
  Gunilla Karling, 11 december 2020

  Boken handlar om Palestina-Israelkonflikten och författarens morbror och släkt. Gripande öden. Skrivet med värme och kärlek. Fina miljöbeskrivningar. Bra flyt i språket.
  Mycket läsvärd och fantastiskt spännande.

 5. Gripande släkthistoria
  Carl Ahlstrand, 18 november 2020

  Fantastiskt stark bok om familj, kärlek, vänskap och längtan efter en plats att kalla sin egen, i skuggan av Palestinakonflikten. Snyggt skrivet med ramberättelsen som håller ihop det hela. För både den historieintresserade och den som är intresserad av mänskliga relationer - eller bara en spännande historia!

Visa alla 5 recensioner