Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Dinosaurien Ty (del 2)
Läsålder
6-9 år
Utgivningsdatum
2022-10-21
Förlag
Tallbergs Förlag
Illustratör/Fotograf
Klaudia Drabikowska
Dimensioner
240 x 170 x 7 mm
Vikt
284 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198607635
Dinosaurien ty startar sin dag (kartonnage)

Dinosaurien ty startar sin dag

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2022-10-21
139
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  64
Visa alla 1 format & utgåvor
Dinosaurien Ty är autistisk.
För Ty kan morgnarna ibland vara jobbiga.
Kläderna känns inte rätt. Maten känns inte rätt. För många uppgifter samtidigt gör att det blir för svårt att hänga med och Ty blir stressad.

Trots att både Ty och mamma försöker sitt allra bästa blir det inte bra.
Vad behövs för att det ska bli en bra morgon? Är det ens möjligt? Hur ska det gå?

Dinosaurien Ty startar sin dag är andra boken i serien om Ty som har autism. Första boken, Dinosaurien Ty får en vikarie, utkom 2019. Böckerna ger viktig kunskap - till både barn och vuxna - om autism på ett lättförståeligt sätt genom att man får följa situationer som dyker upp i Tys vardag.
Marcus Tallberg, entreprenör, författare och föreläsare, föddes och växte upp i Trollhättan. År 2008 flyttade han till Stockholm och gav då ut sin bok Bögjävel. En andra upplaga publicerades år 2011 och såldes till flera skolor runt om i Sverige för att läsas som klassbok.

Jill Faulkner fick sin diagnos, Aspergers Syndrom, redan när hon var tio år. Tillsammans med Marcus Tallberg har hon skrivit barnboksserien om den autistiske dinosaurien Ty.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dinosaurien ty startar sin dag
 2. +
 3. Dinosaurien Ty får en vikarie

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dinosaurien Ty får en vikarie av Marcus Tallberg, Jill Faulkner (kartonnage).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dinosaurien ty startar sin dag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fint om autism
  Marias bokhylla, 23 maj 2023

  Femåringarna tycker: Femåringarna uppskattar att få lära sig om Ty och hur han fungerar och framför allt via illustrationerna som de tycker är väldigt lätta att förstå. Speciellt glada blir de över illustrationerna som förklarar hur mycket "batteri" Ty har kvar när skoldagen börjar, just för att den är så väldigt lätt att förstå och ta till sig. De blir väldigt glada för Tys skull på slutet, när han får känna att det är en bra dag och att hans mammor förstår honom och vill att det ska bli så ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna