Först ska vi älska (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2022-06-10
Förlag
Svensk Sci Fi
Dimensioner
210 x 135 x 22 mm
Vikt
388 g
SAB
Hc
ISBN
9789198610161
Först ska vi älska (inbunden)

Först ska vi älska

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2022-06-10
309
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kattugglan. Vad går det egentligen att säga om Kattugglan? Förutom att hon, till skillnad från människan och Gud, inte är beredd att offra sin egen avkomma?

I svensk folktro varslar kattugglan om väderskifte och dödsfall. Och det är med kattugglan, som den här berättelsen tar sin början.

Det är sommar. Teo och Embla möts på en skogsväg där de tvingas avliva en påkörd kattuggla. Där, i skärningspunkten mellan liv och död, uppstår en stark men ödesdiger kärlek.

Flera år senare är den påkörda kattugglan ett avlägset minne, men döden mer närvarande än någonsin. Den här gången i form av ett förlorat barn. Embla försöker skapa ett nytt liv i sorgen, men Teo vägrar acceptera förlusten av sin son. Som hjärnforskare försöker han hitta ett sätt att lura döden, men det är inte förrän kattugglan återigen dyker upp som han inser vad som faktiskt kommer att krävas för att få sonen tillbaka.

Med utgångspunkt i den bibliska myten om Abraham och Isak tecknar Teodor Werelius en suggestiv och nervkittlande berättelse om offer, kärlek, besatthet och död, i gränslandet mellan science fiction, magisk realism och psykologisk thriller.

Finns det något en förälder inte skulle göra för att få sitt döda barn tillbaka? Det är frågan som manifesteras i Teos maniska drivkraft, som sätter både honom och hans familj på en skenande kollisionskurs mot ett lika oundvikligt som obehagligt crescendo.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Först ska vi älska
 2. +
 3. Åsnesommar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Åsnesommar av Andrea Abreu (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Först ska vi älska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. I gränslandet till galenskap
  @i_min_bokhylla (instagram), 29 september 2022

  Först ska vi älska ligger i gränslandet mellan psykologisk thriller, science fiction och magisk realism. Det är en mörk och nervkittlande berättelse om offer, kärlek, besatthet och död.

  Teodor Werelius har en väldigt säker ton boken igenom, som balanserar på gränsen till galenskap. Den är suggestiv och äkta med briljanta gestaltningar, både vad det gäller karaktärer och miljöskildringar.

  Finns det något en förälder inte skulle göra för att få sitt döda barn tillbaka? Det är ... Läs hela recensionen

 2. Utpräglat svensk science fiction
  Jonas Hellberg, 27 augusti 2022

  Werelius fångar den svenska själen i science fiction genom att vara precis lagom stor i både språk och skildringar. Det handlar inte om stora, världsomvälvande skeenden även om resultatet av Teos forskning skulle kunna vara det.

  Istället sker dramat på en intensivt personlig nivå, och elementen som bryter med vår verklighet syftar till att driva och motivera huvudkaraktären.

  Boken är visserligen klassad som science fiction, och är utgiven på förlaget Svensk SciFi, men jag me... Läs hela recensionen

 3. Fantastisk
  Lindzy, 12 augusti 2022

  Författaren förtjänar stående ovationer för språket och att fånga känslor på ett pricksäkert sätt. Det var en ren fröjd att läsa denna bok!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Teodor Werelius