Svartenbrandt : Sveriges farligaste man (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (268.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Erik Bolin
Utgivningsdatum
2020-06-13
Förlag
Storyhood
ISBN
9789198611755
Svartenbrandt : Sveriges farligaste man (ljudbok)

Svartenbrandt : Sveriges farligaste man (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-06-13

Styckköp

116

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Han kallades för Sveriges farligaste brottsling. Under fyra decennier var Lars-Inge Svartenbrandt en av Sveriges mest omskrivna brottslingar. Han begick spektakulära rån, sköt med automatvapen mot poliser och rymde flera gånger från landets hårdaste fängelser. Svarten var en närmast mytomspunnen person, ett monster som föräldrar skrämde sina barn med och som kriminella såg upp till. Samtidigt var han beläst, högutbildad, djupt religiös, minglade med kändisar och hade en barndom få kände till. Pojken som från unga år blev misshandlad och sexuellt utnyttjad av fosterföräldrar formades till en våldsam karaktär och började slå tillbaka mot världen som svikit honom.

En fängslande och dramatisk berättelse, om ett liv i brott och våld, men också ett livslångt sökande efter kärleken och meningen med livet som han aldrig slutade hoppas på.

Boken är skriven av journalisten Ola Brising (författare av Lars dotter Jackie Ferms biografi Rövardotter ) och den prisbelönte filmregissören Daniel Fridell som senast skrev boken Med livet som insats (och har regisserat en hyllad dokumentärserie om Svartenbrandt för C more och TV4).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna