Sökarna (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (89.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Under ytan (del 1)
Inläsare
Erik Bolin
Utgivningsdatum
2020-09-15
Förlag
Storyhood
ISBN
9789198611762
Sökarna (ljudbok)

Sökarna (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-09-15

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Den kultförklarade och nästan mytomspunna filmen Sökarna porträtterar en mörk och hård miljö och fångade träffsäkert upp någonting som då bara var i sin linda, den ökade gäng- och våldsbrottsligheten i ett allt hårdare samhälle. Det här är bokversionen som allting byggde på.

"Andy gick med hängande huvud i riktning mot omklädningsrummet. När han började byta om fick han plötsligt en hård knuff i bakhuvudet. Han vände sig om och stirrade rakt in i ett knivblad."

Sökarna handlar om ett gäng ungdomars väg in i en allt tyngre kriminalitet. En värld kantad av våld droger och grova rån. Huvudpersonen och ledargestalten Jocke växer upp i fosterhem och glider som tonåring in i allt grövre brottslighet. Hans bäste vän är Ray, en andra generationens invandrare som har sitt hem i skolans skåp.

Med i den innersta kärnan av Gänget är också Gurra som flirtar med droger, samt Andy. Den sistnämnde är gängets hackkyckling som samtidigt skyddas från verkliga faror av sina polare. Vi möter också Helene som är Jockes flickvän. Hon är den enda som kan lirka upp hans stenhårda fasad. "

Sökarna är den första delen i ljudserien "Under ytan" som baseras på klassiska ungdomsfilmer från 90-talet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniel Fridell