Järnviljan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
98
Utgivningsdatum
2022-04-18
Förlag
Anoteket mikroförlag
Medarbetare
Fodor Velander, Eva (red.)
Dimensioner
210 x 148 x 6 mm
Vikt
198 g
SAB
Hc
ISBN
9789198612608
Järnviljan (häftad)

Järnviljan

Häftad,  Svenska, 2022-04-18
171
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Järnviljan Kan levereras innan julafton
Berättelsen utspelar sig under 1600-talet i Småland och handlar om vad pengar, makt och avund kan göra med människan. Vi får möta kvinnor och män som i mycket liknar oss, men levde i en annan verklighet och i en hård vardag, där man förklarade livets olika skeenden genom den allsmäktige Guden och all möjlig vidskepelse. Nöden stod ofta på tröskeln med missväxt, sjukdomar och ond bråd död.
Huvudpersonen är Kerstin Korne vars liv vi följer från vaggan till graven med alla de vedermödor som livets väg är beströdd med. Huvudfokus är en gåva som hon får av sin far och med den ett löfte som hon aldrig kan bryta.
Boken har en delvis dokumentär bakgrund och är en sammanställning av många års egen forskning med helt nya historiska fakta och är en berättelse om släktena Humble och Korne som levde på 1600-talet i Moheda församling i Småland. De flesta personerna som förekommer i boken har levt i verkligheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Järnviljan
 2. +
 3. Min plats i livet : En antologi av Litterärerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min plats i livet : En antologi av Litterärerna av Mailis Stensman, Lena Millinger, Karin Nilsson, Eva Linnér, Anton Malmqvist (häftad).

Köp båda 2 för 372 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sven Velander

 • Att finna sig : En antologi med tankar om livet

  Sven Velander, Eva Fodor Velander, Per-Olof Andersson, Christer Petersson, Anders Ekberg

  Att finna sig är en antologi där inget är för litet eller för stort för att rymmas innanför pärmarna, för inget är för obetydligt för att kunna få plats i livet. De tolv författarna tar på sitt eget sätt fram det som vi kallar livet. Vi får möta m...

 • Möllebergstrollet och de röda stenarna : en saga för stora och små

  Sven Velander

  Boken handlar om Möllebergstrollet som bor djupt inne i skogen med sin familj. En dag får han vetskap om några röda stenar som han bara måste ha. Här börjar nu ett äventyr som aldrig tidigare skådats. Vi får möta det sorglösa, fenomenala och okrän...