Bli RetoRik! : inblick i vältalighetens värld (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2021-06-01
Förlag
Anoteket mikroförlag
Medarbetare
Fodor Velander, Eva (red.)
Dimensioner
210 x 148 x 17 mm
Vikt
548 g
SAB
F.063
ISBN
9789198612622
Bli RetoRik! : inblick i vältalighetens värld (häftad)

Bli RetoRik! : inblick i vältalighetens värld

Häftad,  Svenska, 2021-06-01
212
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bli RetoRik! : inblick i vältalighetens värld Kan levereras innan julafton
Boken beskriver retorikens naturliga plats i våra liv på ett sakligt och mångsidigt men ändå lättillgängligt sätt och ger en unik och bred översikt om det mångsidiga begreppet retorik, för att tydliggöra och framhäva diversiteten i den ytterst svåröverskådliga värld som vi befinner oss i.
Boken tar upp de viktigaste områdena för att du ska kunna behärska din retorik och vill ha en bättre och säkrare grund att stå på i all din kommunikation i en ytterst komplex omvärld. Du kommer att bli mer självsäker i dina samtal med andra och kommer lättare att nå ut med dina idéer eller tankar på arbetet eller privat i olika situationer.
Boken kan vara värdefull även för dig som vill bli en inspirerande och trovärdig föreläsare, talare eller berättare. Du kan även använda den som uppslagsbok om du vill fördjupa dig i något av de olika ämnena som tas upp i den.

Boken beskriver på ett sakligt och mångsidigt sätt men ändå lättillgängligt retorikens naturliga och självklara plats i våra liv och ger en unik och bred översikt i ämnet genom att ta upp de viktigaste områdena för att man ska kunna behärska sin retorik och lyckas med att nå ut med sina tankar. Boken är lättläst med olika element av information, inspiration och underhållning samt många praktiska övningar för aktiv inlärning. Boken ger dig en fast grund att stå på i all din kommunikation i både tal och skrift.
Bra retorik är tydlig, trovärdig och bjuder på en enastående story med förundran och glöd. Den ska upplevas i verkligheten för att kunna vägleda oss dagligen i vår strävan att tolka och förstå både oss själva och den hektiska och komplexa världen vi lever i.
Retorik är ett mångsidigt begrepp och är nära sammankopplat med flera andra begrepp, vilka normalt inte räknas till retorikens område men hänger ändå samman med det. Även dessa har fått utrymme i denna bok för att tydliggöra och framhäva komplexiteten och diversiteten i den ytterst svåröverskådliga värld som vi befinner oss i.
Boken är till för dig som vill ha en bättre och säkrare grund att stå på i all din kommunikation i en ytterst komplex omvärld. Att kunna kommunicera är en allt viktigare färdighet, som kräver fortlöpande träning och övning. Du kanske helt enkelt vill bli mer självsäker i dina samtal även med personer som du inte känner, veta hur du kan korta ner det du ska säga för att bara tala om relevanta saker eller vill lättare nå ut med dina idéer eller tankar på arbetet eller privat i olika situationer.
Boken kan vara värdefull även för dig som vill bli en inspirerande och trovärdig föreläsare, talare eller berättare. Boken kan även användas som uppslagsbok om du vill fördjupa dig i något av de olika ämnena som tas upp i den.
DEL 1 - I bokens första teoretiska del varvas teori med förklarande exempel och praktiska övningar. Här finner du retorikens historia, storytelling, praktisk retorik, argumentationsteknik, förhandlingsteknik samt presentationsteknik.
DEL 2 - Nästa del tar upp nödvändiga kunskaper och insikter i sociala samspel i allmänhet och i retoriska situationer i synnerhet. För att kunna kommunicera med omvärlden, bör vi ha en förståelse dels för oss själva dels för människorna omkring oss. Du som föreläsare får hjälp med din scenskräck och att hantera en besvärlig publik genom att öka förståelsen mellan dig själv och din publik. Dessutom hittar du några aspekter av kulturskillnader när de inte syns så tydligt samt möjliga och oväntade kulturkrockar mellan talare och publik.
DEL 3 - Den sista delen innehåller olika retoriktips i tal och skrift, vilka ger praktisk vägledning i att ta fram ett tal eller en text med hjälp av övningar och uppgifter. Det finns konkreta checklistor, en lista på retoriska framgångsfaktorer samt några handfasta råd för kroppen och rösten under framförandet i olika talsituationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bli RetoRik! : inblick i vältalighetens värld
  2. +
  3. Svenska skrivregler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska skrivregler av Ola Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 541 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eva Fodor Velander

  • Att finna sig : En antologi med tankar om livet

    Sven Velander, Eva Fodor Velander, Per-Olof Andersson, Christer Petersson, Anders Ekberg

    Att finna sig är en antologi där inget är för litet eller för stort för att rymmas innanför pärmarna, för inget är för obetydligt för att kunna få plats i livet. De tolv författarna tar på sitt eget sätt fram det som vi kallar livet. Vi får möta m...