Störningar och tidsförlängning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
394
Utgivningsdatum
2022-11-07
Förlag
Lunds universitet, Media-Tryck
Dimensioner
239 x 169 x 24 mm
Vikt
878 g
SAB
Oeaaa
ISBN
9789198617429

Störningar och tidsförlängning

Häftad,  Svenska, 2022-11-07
451
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I avhandlingen undersöks vilka störningar i entreprenadavtal som kan ge en- treprenören rätt till tidsförlängning.

Med störning avses i avhandlingen en omständighet som avviker från vad entreprenören förutsatt (antagit) senast vid avgivandet av sitt löfte (anbud) att ingå avtalet som gör att entreprenörens arbeten inte kan utföras som planerat och som orsakar tillkommande kostnader, en försening eller bådadera. Stör- ningar kan delas upp i de tre momenten avvikelse, arbetspåverkan och effekt.

Störningar är ett för entreprenadavtal karaktäristiskt och vanligt förekomman- de problem. Det kan betraktas som en för entreprenadavtalet särskild typ av ändrade förhållanden. Att det har förekommit en störning i en entreprenad säger i sig ingenting om huruvida entreprenören har rätt till tilläggsvederlag, tidsförlängning eller någon annan rättsföljd.

I avhandlingen undersöks vilka störningar som kan ge entreprenören rätt till tidsförlängning enligt reglerna i standardavtalet AB 04 och när parternas avtal inte ger något besked. Undersökningen sker med utgångspunkt i ett antal typfall av avvikelser.

Vilka dispositiva regler som bör tillämpas på entreprenadavtal är ofta oklart. I avhandlingen undersöks hur likheter mellan reglerna i standardavtalen AB 04, NS 8405 och AB 18 kan ligga till grund för argument om hur entreprenadavtal bör fyllas ut när det saknas direkt tillämpliga rättsregler eller rättsregler som är lämpliga att tillämpa analogt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Störningar och tidsförlängning
 2. +
 3. Den kollektiva arbetsrätten : en lärobok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den kollektiva arbetsrätten : en lärobok av Kent Källström, Jonas Malmberg, Sören Öman (häftad).

Köp båda 2 för 755 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marcus Utterström

 • Entreprenadrätten

  Per Samuelsson, Marcus Utterström

  Genom ett entreprenadavtal ger beställaren en entreprenör i uppdrag att uppföra eller ändra ett byggnadsverk på land i eller i vatten. Såvida beställaren inte är konsument saknas särskilda lagregler f...

 • Tolkning av entreprenadavtal

  Anders Ingvarson, Marcus Utterström

  Entreprenadkontrakt är ofta omfattande och komplicerade. De innehåller såväl rättsliga som tekniska villkor för de arbeten som entreprenören ska utföra för beställarens räkning. Det är ...