Strider av Häger (arabiska) (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Arabiska
Antal sidor
274
Utgivningsdatum
2021-12-27
Upplaga
1
Förlag
Maizar förlag
Dimensioner
210 x 148 x 17 mm
Vikt
380 g
SAB
Hsg
ISBN
9789198623406
Strider av Häger (arabiska) (häftad)

Strider av Häger (arabiska)

Häftad,  Arabiska, 2021-12-27
312
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Novellen handlar om en ung irakisk man vid namnet Malek Alhazeen. Malek har tagit kandidatexamen i filosofi i Bagdad. Nu söker Malek asyl i Nederländerna då han blivit hotad till döden i Irak, men trots hans ärliga historia blir han nekad asyl och är på väg att bli utvisad, då ser Malek till att försvinna. Han får gömma sig och blir hemlös och lider av hunger och psykisk ohälsa som trycker ner honom allt djupare.

Så småningom befinner Malek Alhazeen sig på ett ofattbart sätt i hemmet till Doreen. En underbar tjej som han blir så förälskad i och hans kärlek besvaras! Båda faller pljadask för varandra. Men det varar tyvärr inte länge då Malek blir tvungen att lämna Doreen. Han lämnar ett brev till henne:

"Resan jag tvingades att ta förde mig till Nederländerna. Där fanns ingen som lyssnade på mig och som förstod min svåra situation. Jag blev tvungen att sova på gatan och gå hungrig. Jag fick möta de värsta farorna och var nära döden. Detta fick mig att börja fundera på vad lyckan innebar? Vad fanns det för gemensam faktor mellan tur och lycka? Fanns det något samband mellan ens tur och egen vilja?
Min livssituation fick mig att börja tveka på om det fanns någon rättvisa i världen. Skulle man se till att skapa sin egen rättvisa? Krävs det att man själv måste kämpa för att få det så, vet jag att jag måste fortsätta att kämpa!".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Strider av Häger (arabiska)
 2. +
 3. Minor Detail

De som köpt den här boken har ofta också köpt Minor Detail av Adania Shibli (häftad).

Köp båda 2 för 464 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ali Badai

 • Familjehemligheter (arabiska)

  Ali Badai

  Zohor skrev i sin dagbok: (Min berättelse är en kvinnas historia i vårt eländiga samhälle, där hon betraktas som en befruktbar varelse i männens eviga herravälde. Sen barndomen indoktrineras hon att "bevara sig" då i det ligger hennes st...

 • Tantals son (arabiska)

  Ali Badai

  Denna historia utspelar sig i myrarna i södra Irak. Ett samhälle och miljö där vardagslivet fortfarande bär spår av sumerernas liv för över fem tusen år sen. Detta uppenbarar sig i hus byggda av vass, urgamla fiskesätt samt transport på vatten med...