Tantals son. (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Arabiska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2021-03-15
Upplaga
1
Förlag
Maizar förlag
Dimensioner
210 x 148 x 16 mm
Vikt
380 g
SAB
Hsg
ISBN
9789198623611
Tantals son. (häftad)

Tantals son.

Häftad Arabiska, 2021-03-15
329
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna historia utspelar sig i myrarna i södra Irak. Ett samhälle och miljö där vardagslivet fortfarande bär spår av sumerernas liv för över fem tusen år sen. Detta uppenbarar sig i hus byggda av vass, urgamla fiskesätt samt transport på vatten med hjälp av små gondol liknande båtar. Från denna miljö kom många berättelser till liv och där hittar man Tanteln, en imaginär varelse som ingen har sett men som de flesta fruktar.

I denna vackra miljö uppstår kärleken mellan Zahra och Mezher. En stark och gripande historia om två personer som i kärleken finner en samhörighet som påminner om de starka banden mellan myrarnas fåglar och dess vatten och myrarnas palmer och dess sol.

Mezher kunde inte tåla att inte träffa Zahra dagligen. Han brukade hitta på olika anledningar för att träffa henne, som att erbjuda henne hjälp med att samla foder till korna eller bära varor från transportbåtarna hem. De brukade smyga iväg när andra var upptagna med vardagens sysslor för att träffas i palmlundarna.

På en dyster dag gick solen in i moln och myrarnas fåglar lämnade för gott. Det var den dagen då Zahra fick hemska nyheter som gjorde att hon kände att livet var på väg att ta ifrån henne sin kärlek, luften hon andas. Mezher satt framför Zahra och med ögonen tittandes på att annat håll berättade han att de måste gå skilda vägar. Han bad henne att inte hata honom och försäkrade henne att en tjej inte blir av med sin oskuld av kyssar och erbjöd sig att ta henne till läkare för att bevisa det. Med en övergiven röst svarade Zahra, jag vet, en tjej blir inte av med sin oskuld men däremot sin själ.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tantals son.
  2. +
  3. Sommarljus, och sen kommer natten (arabiska)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sommarljus, och sen kommer natten (arabiska) av Jón Kalman Stefánsson (inbunden).

Köp båda 2 för 709 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ali Badai

  • Familjehemligheter (arabiska)

    Ali Badai

    Zohor skrev i sin dagbok: (Min berättelse är en kvinnas historia i vårt eländiga samhälle, där hon betraktas som en befruktbar varelse i männens eviga herravälde. Sen barndomen indoktrineras hon att "bevara sig" då i det ligger hennes st...