Trädgårdsboken om jord (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2020-08-24
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Nobel, Magnus (förf.) / Langenskiöld-Folke, Anne (förf.) / Levén, Ulrika (red.)
Dimensioner
283 x 224 x 44 mm
Vikt
2145 g
SAB
Qecb
ISBN
9789198624809

Trädgårdsboken om jord

(9 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-08-24
417
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Trädgårdens magi skapas i jorden, men man behöver kunskap för att förstå den. Jorden är växternas skafferi, den sköter deras vatten- och näringsförsörjning och är ett läkande apotek. Omsorgen om jorden är grunden för en lyckad odling och en blomstrande trädgård. Jord kan vara tung och fuktig, sandlätt och torr, mullrik, mörk och väldoftande. Den är centrum i trädgårdens arbete och behöver näras, skötas och bearbetas av både människohand och idoga dagmaskar och småkryp.

Trädgårdsboken om JORD ger svar på allt du behöver veta om jorden! Lär känna och förbättra din jord, lär dig gödsla och vattna på bästa sätt, starta en välgörande kompost, gräv och bearbeta. Du får noggranna råd och hjälp med planering, plantering och odling.

Här möter du en odlares väg till bättre jord, en jordtillverkares historia och verksamhet och får träda in och inspireras av olika specialträdgårdar där jord och mikroliv ger förutsättningar för skiftande former av odling.

Boken är rikt illustrerad med över 150 bilder och teckningar. Tabeller, lathundar och ett jordlexikon ger snabb och överskådlig information. I denna nya upplaga får du också läsa om Hydroponisk odling, odling i vatten eller arbetande vatten. Hydro betyder vatten och ponic är grekiska och betyder typ arbetande. Babylons hängande trädgårdar var förmodligen hydroponiska.

Sagt om boken:

"För den riktigt vetgiriga och informationssökande! Innehåller allt som man behöver och vill veta för både nybörjare och odlingsGurus! Det är en mäktig bok, det är något som är säkgert!"

Håkan Wallander är professor i markbiologi vid Lunds universitet. I sin forskning belyser han hur svampar samarbetar med växter för att gynna näringsupptag och mullbildning. Han har besökt många spännande platser: regnskog i Sydamerika, öken i Afrika, glaciärer i Nordamerika och skog och tundra i Skandinavien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trädgårdsboken om jord
  2. +
  3. Beskärningsboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beskärningsboken av Klaus Vollbrecht (häftad).

Köp båda 2 för 654 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Trädgårdsboken om jord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En heltäckande guide om odling och jord
    Cubegreens, 6 november 2020

    Boken är en heltäckande och rikt illustrerad guide om odling och jord. Här får du grundläggande kunskap om det viktiga samspelet mellan växter och det mikrobiella livet i jorden samt en inblick i modern odlingsteknik, hydroponi och stadsodling.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna