Trädgårdsboken om jord (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2020-08-24
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Nobel, Magnus (förf.) / Langenskiöld-Folke, Anne (förf.) / Levén, Ulrika (red.)
Dimensioner
283 x 224 x 44 mm
Vikt
2145 g
SAB
Qecb
ISBN
9789198624809
Trädgårdsboken om jord (inbunden)

Trädgårdsboken om jord

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-08-24
409
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Trädgårdens magi skapas i jorden, men man behöver kunskap för att förstå den. Jorden är växternas skafferi, den sköter deras vatten- och näringsförsörjning och är ett läkande apotek. Omsorgen om jorden är grunden för en lyckad odling och en blomstrande trädgård. Jord kan vara tung och fuktig, sandlätt och torr, mullrik, mörk och väldoftande. Den är centrum i trädgårdens arbete och behöver näras, skötas och bearbetas av både människohand och idoga dagmaskar och småkryp.

Trädgårdsboken om JORD ger svar på allt du behöver veta om jorden! Lär känna och förbättra din jord, lär dig gödsla och vattna på bästa sätt, starta en välgörande kompost, gräv och bearbeta. Du får noggranna råd och hjälp med planering, plantering och odling.

Här möter du en odlares väg till bättre jord, en jordtillverkares historia och verksamhet och får träda in och inspireras av olika specialträdgårdar där jord och mikroliv ger förutsättningar för skiftande former av odling.

Boken är rikt illustrerad med över 150 bilder och teckningar. Tabeller, lathundar och ett jordlexikon ger snabb och överskådlig information. I denna nya upplaga får du också läsa om Hydroponisk odling, odling i vatten eller arbetande vatten. Hydro betyder vatten och ponic är grekiska och betyder typ arbetande. Babylons hängande trädgårdar var förmodligen hydroponiska.

Sagt om boken:

"För den riktigt vetgiriga och informationssökande! Innehåller allt som man behöver och vill veta för både nybörjare och odlingsGurus! Det är en mäktig bok, det är något som är säkgert!"

Håkan Wallander är professor i markbiologi vid Lunds universitet. I sin forskning belyser han hur svampar samarbetar med växter för att gynna näringsupptag och mullbildning. Han har besökt många spännande platser: regnskog i Sydamerika, öken i Afrika, glaciärer i Nordamerika och skog och tundra i Skandinavien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trädgårdsboken om jord
 2. +
 3. Perenner : Inspiration - Skötsel - Lexikon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perenner : Inspiration - Skötsel - Lexikon av Marie Hansson, Björn Hansson (inbunden).

Köp båda 2 för 1018 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Trädgårdsboken om jord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En heltäckande guide om odling och jord
  Cubegreens, 6 november 2020

  Boken är en heltäckande och rikt illustrerad guide om odling och jord. Här får du grundläggande kunskap om det viktiga samspelet mellan växter och det mikrobiella livet i jorden samt en inblick i modern odlingsteknik, hydroponi och stadsodling.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Ormbunkar

  Anton Sundin

  Ormbunkar: Upptäck, fascineras, odla Ormbunken är en vacker och förtrollande växt. Under deras skugga vilade dinosaurier för miljontals år sedan och i dag möter vi ormbunken i skogen, i trädgården, som krukväxt och i design och heminredning. Har m...

 • Malvas mystiska flaskpost

  Håkan Wallander

  Vad är egentligen mod? Kan man lära sig att bli modig? Det frågar sig Malva, elva år, när hon inte lyckas stå inför hela klassen i skolan och berätta om sitt sommarlov. Inte ett vettigt ord får hon fram. De andra barnen fnissar och fröken suckar. ...