Min första bok om Carl Larsson (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
22
Utgivningsdatum
2020-10-22
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Karlström, Caroline (form)
Dimensioner
158 x 158 x 20 mm
Vikt
290 g
SAB
uIbz Larsson, Carl
ISBN
9789198624823

Min första bok om Carl Larsson

Kartonnage,  Svenska, 2020-10-22
126
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kreativa barn är pekboksserien för barn och vuxna i alla åldrar, att umgås kring och läsa tillsammans. Låt ditt barn inspireras av konstens fantastiska bildvärld. Diskutera bilderna fritt med ditt barn eller ta stöd av texterna som finns i samband med varje målning. Bildkonsten och barnens kreativitet är ett spännande möte som kan ge oss vuxna nya perspektiv. Boken uppmanar till samtal och umgänge mellan generationer som ger många värdefulla stunder tillsammans. Det finns inga fel och rätt i konsten, där är alla tankar fria - låt dem flyga!

Carl Larsson (1853-1919) är Sveriges mest välkände konstnär, hans tidlösa konst attraherar än idag en stor publik. Carl Larssons konstnärskap var otroligt mångsidigt, han var verksam inom alla konstnärliga grenar även om de ljusa akvarellmålningarna mest kännetecknar hans konst.

"Det är mycket bra för barn att få prova på att uttrycka sig tidigt, det stimulerar deras språk och självkänsla. Därför tog vi fram en lekfull pekbok som kombinerar nyfikna frågor med vår svenska vackra konstskatt. Min första bok om Ivar Arosenius blir den femte i serien." Susanne Hamilton och Caroline Karlström om Kreativa barn-serien.

Andra böcker i serien:
Min första bok om Ernst Billgren
Min första bok om Nils Dardel
Min första bok om Elsa Beskow
Min första bok om Ivar Arosenius

Sagt om boken:

Boken är som ett museibesök med en engagerad pedagog. Med pedagogen följer också konstsyn. Allt är förstås mysigt och trevligt, även en bild som Gustav Vasas intåg i Stockholm.
-Aftonbladet, Ulrika Stahre

Vilken underbar idé - att göra en pekbok med Carl Larssons målningar! Boken är tillverkad i stabil, ytbehandlad kartong som tål både hårdhänt behandling, saft och välling.
-Ingalill Mosander, Aftonbladet

Ännu en strålande, kreativ bok om konst att umgås kring.
-Bokpratet-bokblogg

Det är en minst sagt annorlunda pekbok som utgår från konstverk för att stimulera kreativiteten hos såväl barn som vuxna?. Läs den tillsammans och njut av de vackra akvarellmålningarna.
-Minaboktips-bokblogg

Plötsligt ser jag detaljer i Carl Larssons tavlor som jag aldrig tänkt på tidigare.
-Dagens Nyheter, Lotta Olsson

Min första bok om Carl Larsson har uppslag med frågor som barn kan fundera kring medan de betraktar bilderna.
-Expressen, Gunilla Brodrej

En härlig bok för både små och stora. Att tillsammans bläddra, titta och fantisera utifrån Carl Larssons underbara bilder är en riktigt fin upplevelse att dela.
-Barnens Bokklubb
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Min första bok om Carl Larsson
  2. +
  3. Min första bok om Elsa Beskow ny version

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min första bok om Elsa Beskow ny version av Susanne Hamilton, Caroline Karlström (kartonnage).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna