Själens historia : en resa i vårt gåtfulla inre (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2021-12-10
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Översättare
Ingrid Viktoria Kampås
Originaltitel
Sjelens betydning. En kulturhistorie
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
225 x 165 x 35 mm
Vikt
900 g
SAB
D
ISBN
9789198624878
Själens historia : en resa i vårt gåtfulla inre (inbunden)

Själens historia : en resa i vårt gåtfulla inre

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-12-10
279

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
De flesta tror att de har en själ, men få kan förklara vad den är för något. I och med coronapandemin har den också blivit mer aktuell eftersom vi ställts inför många existentiella frågor.

Under hela mänsklighetens historia har själen varit det prisma med vars hjälp vi förstått människan och hennes liv här på jorden. Genom att följa dess idéutveckling från antiken till vår tid, undersöker den norske författaren Ole Martin Høystad vad vi menar när vi talar om själen, och om själen fortfarande refererar till något verkligt och hur den hör ihop med förnuft och känslor.

Med utgångspunkt i texter av filosofer och diktare kommer vi åt de stora livsfrågorna och kan kanske hitta ett rikare liv.

Ole Martin Høystad är filosofie doktor och professor emeritus i kulturstudier vid universitetet i Sørøst-Norge, där han arbetat tvärvetenskapligt inom litteraturvetenskap, filosofi och idéhistoria. Själens historia En resan i vårt gåtfulla inre gavs ut i Norge 2016 och har sedan dess översatts till flera språk. Nu kommer den i svensk översättning. Høystad har tidigare gett ut den internationellt bästsäljande Hjertet En kulturhistorie, om hjärtats symboliska betydelse genom tiderna.

Det nya standardverket Själens historia är ett försök att teckna en fascinerande och nästan omöjlig kulturhistoria som talar till vår tid. Magnus Halldin, Svenska Dagbladet

"En övertygande, tydlig resa genom hela filosofins historia från antiken till i dag med själen som samlingspunkt." Berlingske

"Boken är så bra och temat så viktigt att var och en som har ett inre liv bör skaffa den." Forskerforum

"Som en Vergilius leder Høystad oss genom tretusen år, men vägen känns inte lång. Det är en bedrift!" Klassekampen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Själens historia : en resa i vårt gåtfulla inre
  2. +
  3. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marionetterna : en berättelse om världen som po... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Själens historia : en resa i vårt gåtfulla inre. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Saklig och inte långtråkig
    Christopher Ronald Frey (Landskrona), 17 juni 2022

    Jag lärde mig mycket som jag borde kunnat vid detta laget. Jag är så tacksam för en sådan systematisk och organiserat framförande.

Visa alla 1 recensioner