Tillbaka till Gamla Brogatan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2021-04-30
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Åkesson, Carl (form)
Dimensioner
235 x 190 x 20 mm
Vikt
740 g
SAB
Ncaa
ISBN
9789198624908
Tillbaka till Gamla Brogatan (häftad)

Tillbaka till Gamla Brogatan

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2021-04-30
168
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Mitt i Stockholm City, bara ett par stenkast från Sergels torg, ligger Gamla Brogatan. Endast några hundra meter lång sträcker den sig lätt sluttande på resterna av Brunkebergsåsen, från Hötorget ner mot World Trade Center och Arlanda Express. Husens moderna fasader bildar barrikad och gör ett avbrott på gatans ursprungliga färd mot Klara Sjö och en urgammal, pålsatt träbro över Kungsholmen.

Om man kan säga att en gata har en själ, skulle det kunna vara passande för Gamla Brogatan en Stockholmssjäl som bär på minnen från fem sekler. Med sina rester av Klarakvarteren är gatan det enda vi har kvar av gamla Norrmalm, de kvarter som inte platsade när det nya City började byggas på 1950-talet.

Rikard Larsson är en skrivande fotograf som tidigare varit verksam som stenkonservator. Utbildad vid Konstfack och Institutionen för Kulturvård vid Göteborgs universitet. I hans böcker får vi lära känna Stockholm på ett nytt sätt. Se stadens arkitektur, konst och närhet till naturen genom nära koppling mellan text och fotografi. Böckerna har hunnit bli en stockholmsserie, till dags datum nio till antalet. Såväl konst som kulturintresserade, den infödde eller nyinflyttade stockholmaren, alla har här något att hämta om vår sevärda stad och dess långa historia. Böckerna är medryckande skrivna, rikt illustrerade och försedda med kartor, - passar lika bra att ta med på stadsvandringen som att avnjutas hemma i läshörnan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillbaka till Gamla Brogatan
  2. +
  3. Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåt... av Patrik Svensson (pocket).

Köp båda 2 för 247 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tillbaka till Gamla Brogatan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Stockholmare på 70-talet
    Lilian Sandberg, 21 maj 2021

    Hej! Den här boken är bara så " nostalgi", många roliga minnen på gamla brogatan där alla butiker låg så den måste du bara ha! Kent

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Rikard Larsson