Om lusten att trädgårdera
Fler böcker inom
Format
MP3-spelare med fil
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-06-05
Förlag
Fonem Förlag
ISBN
9789198628302
Om lusten att trädgårdera

Om lusten att trädgårdera

MP3-spelare med fil,  Svenska, 2020-06-05
188
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
"Trädgårdera" är ett uttryck som författaren och dramatikern Henrik Valentin introducerade i magasinet Femina för flera år sedan som ett bättre och mera positivt alternativ till arbeta i trädgården. I sin bok utvecklar han på ett engagerande sätt sina tankar om den lust som är all trädgårderings yttersta mål och mening. I drygt ett tjugotal välformulerade, underhållande och tänkvärda krönikor och korta essäer granskar han olika ämnen och frågeställningar som påverkar hur man lyckas med att verkligen njuta av sin trädgård; om modet att gräva upp och kasta en ros, om man kan ha för många rosor, om att döda mördarsniglar, om en trädgård får vara rolig, om vikten av vatten, om att göra inspirerande trädgårdsbesök. Andra ämnen kretsar kring att klä sig som en linnetant eller slashas och kring att lyckas ha barnasinnet i behåll, kring frågan om det finns trista trädgårdar liksom kring frågan om det finns fula blommor och vackra ogräs.
Henrik gör många nerslag på olika ställen i trädgårdsvärlden genom att skildra besök i nyskapande parker i Paris, klassiska engelska trädgårdar och egna skapelser i form av idéträdgårdar på bland annat Sofiero Slott. Han väjer inte heller från den laddade frågan om vi vågar säga att "detta ska bli mina sista trädgård".
Författaren, dramatikern och föredragshållaren Henrik Valentin är en kulturell mångsysslare med allt från romaner, dikt- och kåserisamlingar, noveller, teaterpjäser, gestaltande bildföredrag till medverkan i radio och i teaterkabaréer. Han har även skapat åtskilliga idé- och inspirationsträdgårdar liksom installationer i både stort och lite format. Efter sin debutbok, diktsamlingen "Rosenlängtan" blev han kallad trädgårdspoet. Bok nummer två "Trädgårdsfabler för asfaltmätta" var också banbrytande som genre. Även den finns nu som ljudbok i en författarinläsning.

Innehåll i OM LUSTEN ATT TRÄDGÅRDERA
Börja trädgårdera
Jordig längtan
Fyra rum och hus
Ljuva ljud och oljud
En välsignad passion
Modet att kasta en ros
Att döda mördarsniglar
Undret vid Unter der Linde
Den grönskande döden
Får en trädgård vara rolig?
Linnetanter och slashasar
Vikten av vatten
Konsten att njuta
Kan man ha för många rosor?
Fula blommor och vackra ogräs
Inspirerande besök
Finns det trista trädgårdar?
Prata inte pengar
Våga vara romantisk
Den utmanande köksträdgården
Med barnasinnet i behåll
Den sista trädgården
Visa hela texten

Fler böcker av Henrik Valentin

  • Trädgårdsfabler för asfaltmätta

    Henrik Valentin

    TRÄDGÅRDSFABLER FÖR ASFALTMÄTTA Det är inte varje dag som pratglada rödbetor, deprimerad persilja, odrägligt skämtsam kvickrot eller en förälskad ädelcypress får komma till tals. Men här har författaren Henrik Valentin tryckt örat tätt intill mark...