Skev stad (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
60
Utgivningsdatum
2022-01-31
Förlag
Trolltrumma AB
Dimensioner
180 x 110 x 4 mm
Vikt
79 g
SAB
Ncbdz Växjö
ISBN
9789198632590
Skev stad (häftad)

Skev stad

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-01-31
169
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skev stad Kan levereras innan julafton
"Å när jag i oktober 2018 började köra (vad jag kallar) alternativa stadsvandringar i Växjö möttes arkitekturen och punken. Jag hade märkt sen ett ganska bra tag tillbaka att jag ser vår stad (å andra platser också för den delen) på ett lite annorlunda sätt. Jag älskar det skeva. Det operfekta å konstiga. Men också det fina å "roliga". Tydligen. Det här är en bok där jag vill visa hur min värld ser ut." (Åskar Lilja)

Skev stad är en fotobok med korta humoristiska texter som skildrar det skeva Växjö. Här kan man upptäcka monstret Demogorgon i museiparken, skåda Växjös finaste höghus, avnjuta klotter på elskåp, finna Hulkens hemliga bostad, och mycket mer. Allt är skildrat med glimten i ögat, men ingjuter också en kritik mot hur det nya Växjö framväxer.

"124 foton som visar upp en annorlunda sida av Växjö. Det kan man man ta del av i boken Skev stad där konstnären Åskar Lilja visar upp Växjös kvalitéer i fascinerande detaljer bortom de nybyggda, skrytsamma höghusen." (David Färdigh, Magazinet)

"En av de saker som gör Åskar Lilja speciell är att han ser saker som de flesta av oss tenderar att missa. Vi kan vår stad, ser förändringar och har åsikter om nya hus, planteringar, uteserveringar eller bostadsområden, men de flesta av oss ser inte det Åskar ser. I Åskars ögon förvandlas det alldagliga till något annat och mer." (Per Dannefjord, postpunkare)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skev stad
  2. +
  3. Kuriosa ur gömmorna : historier från Kronoberg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kuriosa ur gömmorna : historier från Kronoberg av Ella Styf (häftad).

Köp båda 2 för 377 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »