Möta Jesus i stormen : om livet som kristen med psykiska hälsoutmaningar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
329
Utgivningsdatum
2022-08-22
Upplaga
1
Förlag
Spricka förlag
Översättare
Bengt Rasmusson
Originaltitel
Finding Jesus in the Storm: The Spiritual Lifes of Christians with Mental Health Challenges
Dimensioner
220 x 140 x 21 mm
Vikt
435 g
SAB
Ca
ISBN
9789198634945
Möta Jesus i stormen : om livet som kristen med psykiska hälsoutmaningar (häftad)

Möta Jesus i stormen : om livet som kristen med psykiska hälsoutmaningar

Häftad Svenska, 2022-08-22
271
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I mötet med psykisk ohälsa, räcker det inte med "tunna" diagnoser och förklaringar som riskerar att stigmatisera och ge människor en stämplad identitet. För en djupare förståelse behövs "tjocka" beskrivningar. Sådana kan endast växa fram i en öppen dialogprocess där människors unika berättelser blir lyssnade på med respekt.

Utifrån kvalitativa forskningsintervjuer med personer som vill "leva med Jesus" och som samtidigt lever under någon av diagnoserna depression, schizofreni och bipolär sjukdom, strävar John Swinton i boken Möta Jesus i stormen efter just en sådan djupare förståelse. Han reflekterar teologiskt - i dialog med medicinska, psykologiska och filosofiska perspektiv - över såväl samhällets som psykiatrins och kyrkans bemötanden, och hur ett helande bortom botandet kan se ut.

Resultatet är en enastående och prisbelönad bok som handlar om personer i stället för symtom, beskrivningar i stället för diagnoser och om ett livgivande hopp för de som lever mitt i stormen. Boken vänder sig till alla som på något sätt berörs av psykiska hälsoutmaningar, oavsett om man arbetar inom kyrkan eller vården, vill vara en god medvandrare eller själv lever med en sådan utmaning.

John Swinton är professor i praktisk teologi vid Aberdeens universitet i Skottland, med särskild inriktning mot området teologi och funktionsvariation. Swinton har en mångårig bakgrund som sjuksköterska inom bland annat psykiatrin, har grundat Aberdeens Centre for Spirituality, Health, and Disability och är en flitigt anlitad föreläsare världen över.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Möta Jesus i stormen : om livet som kristen med psykiska hälsoutmaningar
  2. +
  3. En lockton i ödemarken : Om människans förmåga att besjäla världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt En lockton i ödemarken : Om människans förmåga ... av David Thurfjell (inbunden).

Köp båda 2 för 470 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John Swinton