Romeo (min flykt i fem akter) (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (122.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ola Rapace
Utgivningsdatum
2020-12-08
Förlag
The Book Affair
ISBN
9789198640007

Romeo (min flykt i fem akter) Ljudbok

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-12-08

Styckköp

159

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Beundrad och respekterad men också omgärdad av skvaller och löpsedlar. Från scenen och vita duken tror vi oss veta vem Ola Rapace är, men vem är han egentligen den sårbara mannen bakom den tuffa ytan?

I fem akter med nio kapitel väver Ola samman sitt liv utifrån den roll som haft störst inverkan på hans yrkes- och privatliv. Det övergripande temat i hans liv har varit konflikten mellan de roller han valt att spela professionellt och de roller han tvingas spela i sitt privatliv som tragiskt nog konsekvent kommer i andra hand.

Från scenskolan i Göteborg, genombrottet på scenen, i film och TV till mötet med den stora kärleken som han gifter sig med får vi följa Ola genom ljus och mörker. Hur är man en god make och far och samtidigt en framgångsrik skådespelare? Ekvationen är svår att få till, och Ola blir demonstyrd, tappar fotfästet och det blir början på en resa ner i helvetet med tragiska förtecken som slutar i kaos då vännen en kollega och älskarinna tragiskt går bort och skilsmässan från hustrun är ett faktum.

Ola flyttar till Frankrike och tappar bort sig helt i kärleken och i konsten. Livet kantas nu av ytliga relationer och kyla och han dras djupare och djupare ner i tomhet, droger och vodka. Vägen tillbaka är lång och svår men till slut, när botten är nådd och han tror sig ha förlorat allt, återvänder ljuset. Plötsligt är kärleken åter möjlig och han flyttar hem till Stockholm och påbörjar den långa och mödosamma vandringen mot familjelycka och ett värdigt yrkesliv.

Ola Rapace, hyllad skådespelare inom teater, film och TV är känd från bland annat Tusenbröder, Tillsammans, Wallander, Luc Bessons Valerian och James Bond-filmen Skyfall. I sin debutbok skriver han hudlöst självutlämnande och brutalt ärligt om att nå botten och kämpa sig upp igen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Romeo (min flykt i fem akter). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jag är ett stort fan av Ola Rapace, men blir besviken...
  -, 6 januari 2023

  Jag är ett stort fan av Ola Rapace, men blir besviken på att han är så medveten om vad han gör men förändrar inget.

 2. Den var sørgelig, så misforstået, godt skrevet.
  Lisbet Ekelin Bjerg, 19 januari 2022

  Den er godt skrevet, man kan føle smerten og skuffelserne og kampen med dårligt selvværd selv med dette smukke ydre og god forstand.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ola Rapace

 • Romeo

  Ola Rapace

  Beundrad och respekterad men också omgärdad av skvaller och löpsedlar Från scenen och vita duken tror vi oss veta vem Ola Rapace är, men vem är han egentligen den sårbara mannen bakom den tuffa ytan? I fem akter med nio kapitel väver Ola samman si...

 • Elämäni Romeona

  Ola Rapace

  Näyttelijän vimmainen omaelämäkerta levottomasta etsinnästä, taiteesta ja rakkaudesta. Ola Rapacen elämään aina teatterikorkeakoulusta lähtien on liittynyt naisia, rakkaussuhteita ja odottamattomia menetyksiä. Suhteesta toiseen siirtyessään hän on...