Naturnära äventyr ? små och stora äventyr i vår nordiska miljö: snorkling, vandring, paddling, toppturer, uteyoga och skogsbad (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (10.3 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-12-07
Förlag
The Book Affair
ISBN
9789198640045
Naturnära äventyr ? små och stora äventyr i vår nordiska miljö: snorkling, vandring, paddling, toppturer, uteyoga och skogsbad (e-bok)

Naturnära äventyr ? små och stora äventyr i vår nordiska miljö: snorkling, vandring, paddling, toppturer, uteyoga och skogsbad (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (PDF), Svenska, 2020-12-07
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Annelie Pompe, en av Sveriges främsta äventyrare lever nära naturen och har som livsstil att uppleva det hon kallar nära-livet-upplevelser . Hon menar att äventyr är bra eftersom de får oss att vakna till liv, växa som människor och utvecklas. Äventyr behöver inte vara långt bort eller kosta mycket pengar. Alla äventyr räknas och ofta blir de små, spontana äventyren i närmiljön de mest minnesvärda. Det kan också vara ett äventyr att anta utmaningen att uppleva det lilla i det stora lyssna på regnet, att vandra barfota, doften av mossa I sin nya bok Naturnära äventyr vill Annelie visa att man kan göra det yttre äventyret också till en inre resa eftersom det inre äventyret är det största äventyret. Att vara i naturen på naturens villkor får oss att se vår inre, mänskliga natur. Att vara i naturen är en del av vårt DNA, men den västerländska livsstilen har fått oss att glömma bort det.

I boken får läsaren en inspirerande guide och vägvisare till vad äventyr kan ge och var man kan finna dem klättring i Norge, paddling längs västkusten, skidtur i fjällen, vandring i skogen, paddling, fridykning, utomhusyoga och spontana äventyr i närmiljön högt och lågt, enkelt och svårt allt man kan tänka sig för att fylla sitt liv med det vår fantastiska skandinaviska natur kan ge. Oförglömliga upplevelser för alla sinnen! Från gryning till skymning till havs och på land. Annelie tipsar om hållbara, klimatsmarta och naturnära äventyr i Norden genom både aktiviteter och platser att besöka och upptäcka i vår närhet. Boken innehåller också tips och inspiration på hur vi som älskar naturen kan ge tillbaka till vår närmijö. Att hjälpa naturen och plocka skräp man hittar på vägen är också en aktivitet.

Boken är vackert illustrerad med fotografier från Annelies olika favoritplatser och äventyr och har ett genomgående tema: Leave nothing but footprints take nothing but pictures.

Annelie Pompe är en av Sveriges främsta äventyrare, författare och uppskattad föreläsare och en av få som kan leva på sin livsstil att leva nära naturen och guida andra till yttre och inre äventyr. Hon har haft världsrekord i fridykning ned till 126 meter på ett enda andetag och har bestigit Mount Everest från nordsidan som första svenska kvinna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Naturnära äventyr ? små och stora äventyr i vår nordiska miljö: snorkling, vandring, paddling, toppturer, uteyoga och skogsbad. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inspirerande bok!!
    Katrine, 30 april 2021

    Underbart inspirerande bok! En jättehärlig bok att läsa som ger en tips och trix på att komma ut mer i naturen på ett mycket enkelt sätt. Även en viktig bok som tar upp vardagsnära berättelser, viktiga sådana. Hur vi kan agera och tänka på på oss själva, i de relationer vi befinner oss i och framförallt till naturen. En bok med kunskap, tips och visdom förankrat i naturen och i naturnära upplevelser. Absolut både för nybörjare och mer vana naturmänniskor, finns något för alla är jag säker på!

Visa alla 1 recensioner