Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
133
Utgivningsdatum
2022-12-09
Upplaga
1
Förlag
Dana Förlag
Översättare
Christina Ahlstedt
Originaltitel
Love Letter to the Earth
Dimensioner
203 x 138 x 9 mm
Vikt
172 g
SAB
Dok
ISBN
9789198642858

Kärleksbrev till Jorden

Häftad,  Svenska, 2022-12-09
194
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I "Kärleksbrev till Jorden" visar Thich Nhat Hanh att vår planet inte bara finns under våra fötter, utan att den är allt utanför och inom oss. Jorden är inte bara den omgivning vi lever i, vi är jorden och vi bär henne alltid med oss. När vi väl inser att vi och orden inte är åtskilda utan ett och detsamma förvandlas vår relation till planeten, skriver Thich Nhat Hanh.

"Kärleksbrev till Jorden" är just detta - en zenmästares kärleksbrev till vår blå ädelsten i Vintergatan. Det är en hoppfull bok som visar att en ny riktning är möjlig i vårt förhållande till planeten - en riktning förankrad i mindfulness och det sant existentiella som gör att vi kan klara utmaningarna för klimatet, den biologiska mångfalden och andra hot mot vår planet.

"Kärleksbrev till Jorden" är inte bara en vacker och djup kärleksförklaring till jorden och till oss människor som bebor planeten, utifrån ett buddhistiskt perspektiv. Boken är också handfast genom övningar och meditationer, liksom brev/kontemplationer riktade till Jorden, som alla bär Thich Nhat Hanhs typiska, poetiska prägel.

HELHETSBETYG 5 av 5. "Med jordnära och insiktsfulla texter delar författaren med sig av sin långa livserfarenhet och sitt buddhistiska tankesätt, samt ger praktiska råd och hur vi kan öka vår medvetenhet i vardagen." Ur recension av "Kärleksbrev till Jorden" av Helena Sjöblom, BTJ (f.d. Bibliotekstjänst), 2023-01-04 (BTJ-häfte nr 3/23).

OM THICH NHAT HANH
Thich Nhat Hanh föddes 1926 och blev buddhistmunk i Vietnam vid sexton års ålder, senare fredsaktivist, författare och poet. År 1967 nominerades till Nobels fredspris av Martin Luther King. 1982 grundade han klostret Plum Village i Frankrike och under hela sitt liv var han starkt socialt engagerad. Han har genom sina böcker haft stor betydelse för framväxten av den mindfulnessvåg som svept fram i västvärlden de senaste decennierna. Thich Nhat Hanh avled i januari 2022 i hemlandet Vietnam. Dana Förlag har tidigare gett ut hans bok "Fri från rädsla, fri från sorg".

UR BOKENS KAPITEL 2
"Om vi inte återupprättar Jordens balans kommer vi att fortsätta orsaka stor förödelse och det blir svårt för livet på Jorden att fortsätta. Vi behöver inse att förutsättningarna som kan bidra till att återupprätta den nödvändiga balansen inte kommer utifrån. De kommer inifrån oss, från vår egen medvetna närvaro, vår egen nivå av medvetenhet. Vårt uppvaknande och vår vakna medvetenhet är det som kan hela Jorden."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kärleksbrev till Jorden
  2. +
  3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 323 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thich Nhat Hanh