Koncentration : en praktisk kurs i tankens träning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
108
Utgivningsdatum
2020-12-14
Förlag
Dodekaeder Förlag
Originaltitel
Concentration - An Approach to Meditation.
Illustratör/Fotograf
Anna Pallin
Dimensioner
188 x 124 x 7 mm
Vikt
137 g
SAB
Dokba
ISBN
9789198644104
Koncentration : en praktisk kurs i tankens träning (häftad)

Koncentration : en praktisk kurs i tankens träning

Häftad, Svenska, 2020-12-14
129
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Varför är det så viktigt att få kontroll över sina associationsbanor i tankens världar? Om våra tankar ligger huller om buller och arbetar i alla möjliga riktningar, så upphäver de varandras verkan. Först med tillhjälp av en permanent stämning kan vi polarisera alla tankar och idéer mot ett enda mål och på så sätt tillförsäkra oss framgång på ett givet område. När vi skaffat oss en dylik permanent stämning, kommer de mest triviala och ogynnsamma händelser att samverka med oss i vårt arbete. Den grekiske filosofen Epiktetos gav uttryck för denna sanning, då han sade, att han kommit i världen endast för att fullkomna sig, och att allt, som hände honom, kunde användas som trappsteg på vägen mot fullkomligheten."

Så skriver författaren Ernest Wood i boken Koncentration, i vilken han i form av en systematisk kurs har sammanfört ett par sammanhängande övningar om koncentration och meditation. Boken, som i dagens perspektiv var långt före sin tid när den skrevs, vill vara en hjälp till att väcka människans inneboende potential.

Ernest Wood var verksam i både England och i Indien, där han huvudsakligen umgicks med människor, som i likhet med honom själv var intresserade av dylika ämnen. Själv säger författaren: "Antagligen kommer många kritiska människor att tycka, att jag är gränslöst överdriven i mina förväntningar på, vad vi i en nära eller avlägsen framtid kan nå genom självdisciplin och själskultur. Men jag kan försäkra, att de är fullt förenliga med universella, okränkbara naturlagar och med uttalanden av sådana experter som Patañjali."

Dodekaeder Förlag ger ut omsorgsfullt utvalda böcker som vidgar perspektiven på människans inneboende potential, på livet och tillvaron, som visar att det finns något annat och mycket mer bortom det som i allmänhet tas för hela verkligheten. Koncentration av Ernest Wood är just en sådan bok. Koncentration, meditation och kontemplation - de ämnen som behandlas i boken - utgör nämligen metoder för människans egen aktivering av högre medvetenhet. Enligt Pytagoras hylozoik är medvetenhetens utveckling livets mening. Det är därför av stor vikt att denna bok genom nytryck görs tillgänglig för en vidare läsekrets.

Dodekaeder Förlag har i nytrycket av Koncentration, utgiven år 1920, strävat efter att vara originalboken trogen så långt som möjligt. Texten har dock genomgått en varsam modernisering av språket och språkliga felaktigheter har rättats. Enstaka bilagor, vilka idag saknar all betydelse, har uteslutits. Boken är publicerad i ett format och med ett typsnitt som avser att underlätta läsningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Koncentration : en praktisk kurs i tankens träning
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 379 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ernest Wood