Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2020-10-30
Upplaga
1
Förlag
LOR production
Originaltitel
Källan Väskan Staven - sagor för den som undrar
Dimensioner
178 x 110 x 4 mm
Vikt
96 g
SAB
C
ISBN
9789198645705
Källan Väskan Staven - sagor för den som undrar (pocket)

Källan Väskan Staven - sagor för den som undrar

Pocket Svenska, 2020-10-30
129
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad är meningen med livet? Hur ska vi få liv i vårt uppdrag? Hur kommer vi till staden bortom bergen? Vad har träden att berätta? Vem är El?

El, bokens berättande huvudperson, får viktiga frågor om livet i mötet med olika personer. De stannar upp och sitter en stund i angelägna samtal, eller går en bit på vägen tillsammans. I tre berättelser med sagan som litterär form blir Bibelns undervisning om livet, människan och Gud belyst på ett annorlunda och tankeväckande sätt.

Berättelsernas "jag" visar sig ha flera olika identitetsbärande namn, som också får belysa texternas olika teman. Ett antal symbolrika träd får bidra till att öka förståelsen av livets mening och mål i en bok där gränserna för det möjliga är vidgade och perspektiven växlar mellan smått och stort.

Boken kan läsas som tre separata berättelser eller som en sammanhängande text. Den avslutas med "Författarens kommentarer" om sagan som litterär berättelseform, om de referenser till bibeln boken innehåller och om att använda texterna som utgångspunkt för fortsatt samtal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Källan Väskan Staven - sagor för den som undrar
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 204 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Otto Rimås