Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Legender från Thiramaar (del 1)
Utgivningsdatum
2022-03-22
Förlag
Belvida Bell förlag
Illustratör/Fotograf
P Andie Lindskog
ISBN
9789198646504

Eilaths hopp E-bok

E-bok,  Svenska, 2022-03-22
99
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Eilaths hopp - en förvandlingens resa

I "Legender från Thiramaar" möter vi Eilath - äventyraren som aldrig backar för en utmaning. Men när en dispyt med en ondsint trollkarl tar en oväntad vändning, finner han sig själv fångad i en vacker kvinnas kropp. Var beredd på en resa genom en värld fylld av magi, maktspel och pirater, där kattdrakar sveper genom himlen och hjärtan binds i omöjlig kärlek. Med varje steg på vägen tvingas Eilath omvärdera sin identitet och sina övertygelser, i en berättelse som är lika mycket om självupptäckt som den är om äventyr. "Eilaths hopp" är en charmig och underhållande humoristisk fantasy som bjuder in även den mest ovana fantasy-läsaren att skratta och drömma sig bort. Följ med på en resa där gränserna mellan man och kvinna, hjälte och hjältinna, suddas ut i en värld där allt är möjligt.

Andie Lindskog har jämförts med storheter som Tolkien, Terry Pratchett och Tage Danielsson, och då handlar det såväl om berättarandan som själva upplägget av hens egenhändigt skapade fantasyvärld. Inte minst humorn, ironin och samhällskritiken är företeelser som lovordas bland recensenterna.

Från september 2021 har hen bytt förnamn och heter numera Andie Lindskog.

#fantasy
#humoristisk fantasy
#äventyr

OMDÖMEN:

Sagt om "Eilaths hopp"
" I boken finns en stark berättarglädje och författarens välbalanserade underfundiga humor och komik är underbar. Den är rakt igenom spännande med sina olika vindlingar, vändningar och överraskningar i handlingen. Författaren använder på ett lysande och unikt sätt fantasygenren för att lyfta hbtq-frågor och kvinnors villkor." (AH)
"Bokens berättarröst påminner lite om Tage Danielsson med sitt lakoniska allvar som genomsyras av en underfundig komik, men det som får mig att gapskratta är alla de dråpliga och absurda situationer som uppstår, helt i enlighet med denna fantasyvärlds kultur och på grund av helt vanliga mänskliga reaktioner och fördomar." (SP)
"Allvarligt och tankeväckande men med en skönt ironisk underton." (MVO)
"Eilaths öde förvånade mig och jag önskar att dagens pojkar/unga män kunde läsa denna bok och ta del av den mer allvarliga sidan av denna berättelse, en liten inblick i hur det är att vara kvinna och de olika hindren som uppstår, speciellt i den tid som boken utspelar sig i, och som enkelt kan kopplas till vår egna historia." (VH)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andie Lindskog