Bödeln i Malmö (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2022-04-21
Förlag
Vertigo Förlag
Medarbetare
Nedstam, Alexandra (red.) / Sauer, Dan (form) / Nedstam, Alexandra (form)
Illustratör/Fotograf
Lars Krantz
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hc
ISBN
9789198647051
Bödeln i Malmö (inbunden)

Bödeln i Malmö

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-04-21
193
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bödeln i Malmö Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En dag uppstår ett märkligt ljusfenomen på himlen och värmen skjuter upp till fyrtio grader. De troende säger att djävulen har kommit till Malmö, de vetenskapliga talar om global uppvärmning, resten bara skriker i affekt.

På Dalaplan bor en tioårig pojke med sin ökände pappa, den fruktade indrivaren som går under namnet Bödeln på Dalaplan. Inte långt därifrån sitter en narcissistisk incel och trollar psyksjuka till att ta livet av sig, och på Nobelvägen går en giftsanerare som tror att han är en präst i kamp mot mörkrets makter.

De vet det inte ännu, men alla är de en del i ett större spel som tog sin början under pestens år i Malmö 1712, där den groteske bödeln förvaltar hemligheten bakom mänsklighetens ursprung.

 

Henrik Möller är författare och filmregissör, född och verksam i Malmö. Han är kanske mest känd för sina drygt etthundra tecknade, galghumoristiska kortfilmer samt satiriska spelfilmer om tragiska människoöden och bortglömda platser i Malmö.

Henrik har även gjort skräckfilmerna Demonen och Lokalvårdaren, där den förstnämnde vann Philip K. Dick-priset för bästa kortfilm och den sistnämnde H.P. Lovecraft-priset för bästa långfilm på filmfestivaler i USA.

I podden Udda Ting har Henrik sedan 2016 behandlat fantastisk film, litteratur och konst med en djupdykning i temat kreativitet och kreatören bakom.

I bokformat har Henrik tidigare skrivit skräck/fantasybilderböckerna Att bygga en gud, Vägen till Necronomicon och Skapandet av en myt, samtliga illustrerade av Lars Krantz.

Bödeln i Malmö är Henriks romandebut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bödeln i Malmö
  2. +
  3. Apokalyps Malmö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Apokalyps Malmö av Henrik Möller (inbunden).

Köp båda 2 för 372 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bödeln i Malmö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En tour de force av rå berättarkraft!
    Henric Åsklund, 29 juni 2022

    Inget för den kräsmagade. Henrik Möller tar med läsaren på en tour de force av rå berättarkraft som rusar fram genom Malmös och mänsklighetens mörkaste och skitigaste vrår, i en orgie av kroppsvätskor och chockerade våld och övergrepp. Allt i skuggan av kosmisk ondska och makter bortom vår verklighet som tränger sig på. Rekommenderas varmt, men bara till den som tål magstarkt innehåll.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Henrik Möller