Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2024-01-05
Upplaga
1
Förlag
ID Förlag
Medarbetare
Pettersson, Nina (red.) / Lövgren, Nette (form)
Illustratör/Fotograf
Nette Lövgren, Maja på Näset
Dimensioner
239 x 169 x 17 mm
Vikt
583 g
ISBN
9789198647433

Mångfald i praktiken : handbok för inkluderande arbetsplatser

Häftad,  Svenska, 2024-01-05
408
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Mångfald är våra demografiska och kognitiva olikheter. Att arbetsplatsen är inkluderande är en viktig förutsättning för att ta tillvara potentialen i mångfald. "Mångfald i praktiken - handbok för inkluderande arbetsplatser" beskriver vad en inkluderande arbetsplats är, hur ni kan skapa en inkluderande kultur och hur chefer kan praktisera ett inkluderande ledarskap. Den tar upp hur rekryteringsprocessen liksom processer för karriär och utveckling kan kvalitetssäkras ur ett jämställdhets- och mångfaldsperspektiv.

Boken lyfter också frågor som:
Varför ska arbetsplatser satsa på mångfald och inkludering?
Vad är unconscious bias - omedveten partiskhet - och hur påverkar dessa automatiserade processer i hjärnan i arbetet med mångfald och inkludering?
Hur kan mångfald mätas, och hur kan mångfaldsarbetet följas upp?
Vilka är vanliga fallgropar i arbetet?

"Mångfald i praktiken - handbok för inkluderande arbetsplatser" vänder sig till dig som är chef eller ledare, som arbetar inom HR eller har ett särskilt ansvar för de här frågorna, liksom till fackliga representanter, skyddsombud, medarbetare och konsulter.

Gabriella Fägerlind arbetar sedan 1999 som organisationskonsult med fokus på jämställdhet, mångfald och inkludering i arbetslivet. Hon har bred erfarenhet av mångfalds- och jämställdhetsarbete inom privat och offentlig sektor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mångfald i praktiken : handbok för inkluderande arbetsplatser
  2. +
  3. Mångfald, lönsamhet och arbetsgrupper. Sammanställning av forskning om sambandet mellan mångfald, företags lönsamhet och effekter på arbetsgrupper.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mångfald, lönsamhet och arbetsgrupper. Sammanst... av Gabriella Fägerlind (häftad).

Köp båda 2 för 507 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »