Livskoden enligt hjärnan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (225.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lena Skogholm
Utgivningsdatum
2022-09-01
Förlag
The Book Affair
ISBN
9789198652413
Livskoden enligt hjärnan (ljudbok)

Livskoden enligt hjärnan Ljudbok

(2 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-09-01

Styckköp

140

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
LIVSKODEN ENLIGT HJÄRNAN bjuder in dig till en spännande resa i hjärnans landskap. Du får ta del av forskning som på ett lättillgängligt sätt beskriver hjärnans olika delar. Dessa delar bildar olika medvetandelager som dagligen visar sig och påverkar både oss själva och andra.

Det är lätt att bara köra på och slita på hjärnan. Men! Stopp! Det är dags att bygga en stark hjärna istället för att slita ut den.

De olika delarna i hjärnan kan växa sig större eller förminskas. Allt beroende på vad vi gör och hur vi använder dem. Därför att hjärnan är faktiskt lika formbar som muskler. Hjärnan formas och omformas hela tiden, så den viktiga frågan är: vad formar du din hjärna till? Starka hjärnmuskler ger dig en airbag mot stress, mer energi och gör dig mer nöjd och glad. Varför? Jo, därför att vi upplever världen utifrån hur vårt hjärnlandskap ser ut.

Det är inte så enkelt som att man har ett starkt inre eller inte. Det är en kondition som kan tränas upp. Det handlar om att leva ett medvetet liv och arbetsliv och inte låta sig köras över av gamla biologiska program i hjärnan som gärna vill ta över helt. Det handlar om att bygga andra delar i hjärnan starkare som en motvikt mot dessa. Och här spelar självklart även den miljö du befinner dig i en viktig roll vilket också lyfts i boken.

För mycket stress och påfrestningar leder till förslitningsskador på hjärnan som på sikt leder till psykisk ohälsa. En hjärna som du tar hand om genom att bygga avgörande delar i hjärnan starkare, ökar istället ditt välmående.

Lättillgängligt, vetenskapligt underbyggt, personligt och pedagogiskt med flera målande exempel beskriver Lena Skogholm hjärnan del för del och ger dig massor med konkreta verktyg och tips för hur du kan bygga avgörande delar i hjärnan starkare. Nu är det dags att ge hjärnan vad den behöver! Nu är det dags att bygga starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress.

Lena Skogholm har som beteendevetare och pedagog specialiserat sig på hur vi kan ha praktisk nytta av hjärnforskning i vardagen. Som föreläsare är hon flitigt anlitad och har med sina gedigna kunskaper och smittande energi inspirerat tiotusentals människor. Hennes första bok Bemötandekoden Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv kom ut 2016. Den blev en omedelbar succé och har sålts i över 50 000 exemplar.

SAGT OM LIVSKODEN ENLIGT HJÄRNAN:

Tina Thörner, Rallystjärna

"En magisk strålande presentation av hur vi kan skapa HJÄRNKRAFTER! De tydligt beskrivna verktygen gör dem så lätta att omsätta i praktiken. De ger snabbt positiva effekter och du får direkt fördelarna av en grymt stark hjärna. Rekommenderas till alla! Så GRATTIS till alla som kommer att läsa boken som jag anser har tagit det bästa av beslut eftersom det kommer ge massor av växtkrafter och mera lösningsfokuserade vägval framåt för livet och lusten!"

Lasse "Brandmannen" Gustavson

"Lena Skogholm har den utmärkta pedagogiska förmågan att göra det svåra enkelt. Utifrån vetenskapliga rön bjuder hon in dig till olika lager av vårt medvetande, belyser det med jordnära exempel och konkreta övningar. Boken kan du med fördel återkomma till och få inspiration och vägledning för att bli den dirigent för ditt eget liv som du är ämnad att vara."

Leila Söderholm, inspiratör fysisk och mental träning

"Alltså wow! En helt briljant bok som förklarar svåra vetenskapliga fakta på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt. Full av aha-upplevelser och övningar som går att göra direkt. Lena Skogholm har återigen skapat en källa till kunskap som jag vill bära med mig i väskan överallt. Glöm Google - det här är unik kunskap presenterad på ett fantastiskt sätt!<...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »