Cristina, din vilja bor i skogen : baserad på en sann historia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2021-10-12
Förlag
The Book Affair
Medarbetare
Carenfelt, Jessica (form)
Illustratör/Fotograf
Hannah Ricke
Dimensioner
217 x 154 x 30 mm
Vikt
662 g
SAB
Hc
ISBN
9789198652550

Cristina, din vilja bor i skogen : baserad på en sann historia

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-10-12

Slutsåld"Jag har alltid trott att jag skulle gå sönder om jag mindes. Men till slut hade jag inget val. Minnena pockade på, skavde, krävde att få komma till ytan."

Cristina, din vilja bor i skogen är baserad på en sann berättelse. En utvecklingsroman om en familj i tvärdrag mellan olika tidsepoker, kulturer och samhällsskikt. Om 60-talets Colombia och millennieskiftets Stockholm. Om vanära, svek, övergivenhet, rädsla och stolthet. Om en kvinna som reser från utbrändhet till läkning i ett förtvivlat sökande efter sanningen. Först när alla familjehemligheterna stigit till ytan kan hon ta tillbaka makten över sin egen historia.

Maria är ung, vacker och gravid med sitt livs kärlek. Hennes stränga katolska familj förskjuter henne, men hon vägrar lämna ifrån sig sitt barn och föder ensam i ett kloster i Bogotá. Mannen hon älskar har redan en familj och hon tror att räddningen är en svensk man som lovar stort. Men det nya livet som borde vibrera av lycka tar snart en annan sorglig och destruktiv vändning.

Cristina är lyckad och framgångsrik. Hon borde nöja sig. Hon har sin karriär. En kärleksfull man som bär henne på silverfat. Två fina barn. Ett nybyggt, vackert hus i Stockholms finaste område. Men hon driver sig själv i ett vansinnestempo. Jagad av ett omättligt behov av trygghet och rätten till sin egen identitet. När hon går in i väggen börjar en annan resa, ett sökande efter sanningen. Vad hände egentligen i hennes barndom? Varför vägrar mamma Maria att berätta om vem hennes far är, och varför får hon bara upp svarta bilder när hon mediterar?

Cristina, din vilja bor i skogen är en bok om hur man kan bryta sig fri från det förflutna. Hur vi överlever trots utsatthet och övergivenhet. Hur man kan omvandla trauma till personlig utveckling och styrka. Den bygger på samtalsterapeuten Cristina Tschernings liv. Cristina, din vilja bor i skogen är en bok om hopp.

Sara Hammarkrantz är författare och journalist. Hon har tidigare skrivit böckerna Förundranseffekten (tillsammans med Katrin Sandberg) samt Lycka på fullt allvar (tillsammans med Katarina Blom). Detta är Saras debut som skönlitterär författare.

Cristina Tscherning, bokens huvudperson, arbetar idag som samtals terapeut inom psykosyntesen. Cristina har valt att dela sin historia för att inspirera till insikten om att, oavsett hur starten i livet ser ut, så har vi förmågan att bemästra våra inre demoner. Vi kan förlita oss på den självläkande kraften som bor inom oss.

Fortsättningen på Cristina, din vilja bor i skogen utkommer vårvintern 2022 på The Book Affair, där Cristina Tscherning delar med sig av vägen till läkning, i personliga reflektioner men framför allt praktiska verktyg. Mer info på www.yosoycristinatscherning.com.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Cristina, din vilja bor i skogen : baserad på en sann historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otrolig historia!
  Jenny, 3 december 2021

  Fantastiskt bra skriven bok med en skrämmande och samtidigt stark historia. En bok att minnas och definitivt läsas igen! Rekommenderas varmt!

 2. En bok som griper tag i dig
  @bettan_bokprataren (Örebro), 12 november 2021

  En otroligt välskriven bok med ett driv, ett tempo och ett språk som gör att sidorna bara flyger fram. Jag måste bara få veta, hur ska det gå, hur ska Cristina få vetskap om det hon funderar på blir som hon tänkt sig.
  Jag har både läst och lyssnat varvat då jag inte klarade av att inte lyssna. Uppläsningen är briljant av Callin Öhrvall Delmar Lite klurigt är att på storytel heter boken bara Din vilja bor i skogen.

  Ska du välja en bok som din julläsning eller en bok att ge bort ti... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner