Fernando! : mitt livs historia, mitt livs recept (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2021-09-07
Förlag
My Book Affair
Medarbetare
Sahlin, Gabriella (red.) / Drevstam, Charlie (foto)
Dimensioner
260 x 186 x 27 mm
Vikt
710 g
SAB
Qca,Lz Di Luca, Fernando
ISBN
9789198652581
Fernando! : mitt livs historia, mitt livs recept (häftad)

Fernando! : mitt livs historia, mitt livs recept

Häftad Svenska, 2021-09-07
249
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Fernando Di Luca kom till Sverige från Italien på sin Lambretta 1961. Med sig hade han inte mycket mer än en ryggsäck. Tio år senare 1971 var han fortfarande kvar i Stockholm, grundade varumärket Zeta och började importera olja. Idag är han den kanske viktigaste enskilda orsaken bakom det italienska kökets stora genomslag i Sverige.

I denna kombinerade biografi och kokbok återger Fernando med författaren Mattias Jersilds hjälp ett annorlunda och spännande liv. Det börjar före andra världskriget och fortsätter med vilda bilturer i pappans Fiat Topolino, romantik på hotell Malmen i Stockholm, skarpa iakttagelser från matbranschens insida och insiktsfullt enkla tips om hälsa. Fernando delar också med sig av mer än 60 recept på sina egna favoriträtter ur det italienska köket, många av dem med ursprung i hemstaden Fano.

Fernando Di Luca är italienaren som tog sin scooter till Sverige och stannade kvar. Han är grundare av familjeföretaget Di Luca & Di Luca och har ägnat nästan tre fjärdedelar av sitt liv åt att få vårt smör- och gräddland att äta och leva mer italienskt. Han har bland annat belönats med Hans Majestät Konungens medalj i 12:e storleken, Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj, Gastronomiska Akademiens diplom, Gyllene Gaffeln och Magnoliapriset.

Mattias Jersild är copywriter, matälskare och italienvän. Han har inga medaljer men har skapat reklam för flera av Sveriges största varumärken och är belönad med flera Guldägg. Tillsammans med Fernando vann Mattias Best in The World i Gourmand World Cookbook Awards för boken Mitt Medelhavskök, som kom ut 2015.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fernando! : mitt livs historia, mitt livs recept
  2. +
  3. Mitt medelhavskök : till bords med en italienare och två professorer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mitt medelhavskök : till bords med en italienar... av Fernando Di Luca, Mattias Jerslid (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Mitt medelhavskök : till bords med en italienare och två professorer

    Fernando Di Luca, Mattias Jerslid

    Varför är den goda Medelhavsmaten så bra för oss? För att ta reda på detta bjuder Fernando di Luca in två professorer vid Karolinska Institutet, Mai-Lis Hellénius och Paolo Parini, till ett samtal. Här pratas det fritt om matminnen, livsnjutning, ...