Dagsvärst (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2021-12-06
Förlag
Spektakelmakaren AB
Dimensioner
210 x 135 x 28 mm
Vikt
268 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789198661514
Dagsvärst (kartonnage)

Dagsvärst

Kartonnage,  Svenska, 2021-12-06
339
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
"Satiren är död", ropar någon. "Satirens tid är nu", svarar en annan. Den intelligenta samhällskritiken lyser med sin frånvaro. Hur kan ett pennskaft idag undvika att gå vilse i de identitetspolitiska labyrinterna och förstummas av ängslan för att trampa någon med solid offerstatus på tårna? Är det överhuvudtaget möjligt att återvända med skämtlynnet i behåll efter ett dyk ner i det samtida nyhetsflödets dy? Hur uppbådas det mod som gisslar den verkliga makten? Kanske går det helt enkelt inte att utvinna humor ur en samhällsutveckling som på många sätt ter sig nattsvart.

Dagsversen var länge ett vanligt inslag på tidningens lätta sida. Läsarna kunde ta del av rimmad vers som på ett skojigt sätt kommenterade aktualiteter. Genren för sedan några decennier en tynande tillvaro. Med respekt för traditionen och inspiration från föregångarna Stig Dagerman, Alf Henrikson och Lotta Olsson tar sig Rasmus Dahlstedt med konsekvensneutral, skälmaktig uppriktighet an den nya nyhetstidens poetiska utmaningar. Volymen är illustrerad av Torkel Dahlstedt.

Rasmus Dahlstedt är skådespelare och skribent. Han har efter utbildningen på Scenskolan i Göteborg framträtt i drama, fars och musikal. Spännvidden i rollerna är stor - från Jean i Fröken Julie till Julian Assange i Visselblåsaren av Jens Ganman. Rasmus röner därtill uppskattning för sitt programledararbete i den rosade podcasten Antipodden och är ständigt aktuell som krönikör och kåsör.

"Dagsvers är inte något för den som vill lägga sig lent mot samtidsandan. Dagsvers kräver syra, humor och pisksnärt på rätt ställe. Det är en genre som passar utmärkt för Rasmus Dahlstedt."
Gunilla Kindstrand

"Rasmus Dahlstedt visar elegant att samtidens alla kejsare är nakna"
PM Nilsson

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dagsvärst
  2. +
  3. Vitsord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vitsord av Rasmus Dahlstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 608 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rasmus Dahlstedt

  • Vitsord

    Rasmus Dahlstedt

    Har svenskan blivit ett främmande språk? De skriver i bladet, det pratas på teve. Man läser och lyssnar, vad är det de säger? Det regnar mot fönstret, men där lyser solen. Det talas i gåtor, det pusslas och smusslas. Varje dag en ny dragning i spr...