Bakom och bortom järnridån : de sovjetiska åren och frigörelsen i Baltikum och Ukraina (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
446
Utgivningsdatum
2022-11-15
Förlag
Appell Förlag
Dimensioner
230 x 155 x 30 mm
Vikt
890 g
SAB
Kmc
ISBN
9789198664317

Bakom och bortom järnridån : de sovjetiska åren och frigörelsen i Baltikum och Ukraina

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-11-15
288
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»I slutet av 1990-talet reste jag som en skottspole till Estland. Det hade bara gått några år sedan landet åter blev självständigt och det sovjetiska dröjde sig kvar. Doften av stekt mat blandades med cigarettrök på restauranger och barer, ofta belägna i källare som skydd mot det bistra klimatet.«

Så lyder inledningen till Bakom och bortom järnridån, där Li Bennich-Björkman granskar maktens och motståndets strukturer och berättar om hur relationerna mellan centralstaten i Moskva, de lokala kommunistpartierna och den lokala intelligentian påverkade Baltikums och Ukrainas vägar till demokrati.

Li Bennich-Björkman är skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet.

På Appell Förlag har hon tidigare givit ut boken Sörja ett liv, leva ett annat - Om flyktingens mörker och ljus, för vilken hon belönade med Disapriset för populärvetenskapligt författande av Uppsala universitet och Studentbokhandeln i Uppsala: "Med utgångspunkt i forskning och erfarenhet behandlar hon här flyktingars siituation stringent och stilsäkert, utifrån kulturella och socialpsykologiska perspektiv, och förmedlar samtidigt empati och djup värme." Disaprisets jury framhöll att boken har goda egenskaper långt utöver de vanliga och är lättillgänglig utan att göra avkall på kravet på vetenskaplighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bakom och bortom järnridån : de sovjetiska åren och frigörelsen i Baltikum och Ukraina
  2. +
  3. Klanerna : den systemhotande brottsligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klanerna : den systemhotande brottsligheten av Jan Persson, Johannes Wahlström (pocket).

Köp båda 2 för 367 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bakom och bortom järnridån : de sovjetiska åren och frigörelsen i Baltikum och Ukraina. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Oerhört rik forskning presenteras
    Mia G, 17 mars 2023

    Rik forskning, välskriven, ligger i tiden. Många års arbete och forskning presenteras på ett lättillgängligt sätt. Tydlig koppling till dagens utveckling.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Li Bennich-Björkman