Berättelser om M och den svenska hemmafrun (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2022-04-30
Förlag
Ultima Esperanza Books
Dimensioner
195 x 130 x 10 mm
Vikt
236 g
SAB
Hc
ISBN
9789198691344

Berättelser om M och den svenska hemmafrun

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-04-30
157
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Det knakar i sängen och fjädrarna gnäller, några andra ljud är där inte. M försöker stänga ute ljuden. Hon stoppar fingrarna i öronen och kryper under täcket men vad hjälper det."
Berättelser om M bygger på ett barns möjliga minnesbilder. De är vardagliga, naiva och lite händelsefattiga. Man kan bara ana ett underliggande obehag. Fotnoterna får bli den ram inom vilken den lilla familjen M har att röra sig. I textens väv gömmer sig lager av möjliga tolkningar. Bara ordet lemonad skulle kunna väcka till liv en helt egen berättelse.
På femtiotalet var hemmafrun ett ideal och en del av folkhemsbygget. På sjuttiotalet hade hon redan hunnit glömmas bort, trots att många kvinnor fortsatte med det nu så nedvärderade hemarbetet. Emellanåt har det ryktats om att hemmafrun är på väg tillbaka. Men har hon nånsin varit försvunnen?
* Kerstin Jacobsson är född 1952 i Fjälkinge i Skåne. Hon har gått på Biskops Arnös författarskola och är sedan många år bosatt i Göteborg. Detta är hennes debutbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Berättelser om M och den svenska hemmafrun
  2. +
  3. Så se igen på allt du sett : återblickar, tänkespråk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så se igen på allt du sett : återblickar, tänke... av E O Backlund (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kerstin Jacobsson