Den förkastade bilden (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2024-05-02
Upplaga
1
Förlag
Marisma Förlag AB
Översättare
Henrik Bahari
Originaltitel
The Discarded Image
Dimensioner
210 x 135 x 21 mm
Vikt
470 g
SAB
G.41,G.3
ISBN
9789198691559

Den förkastade bilden

Inbunden,  Svenska, 2024-05-02
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
C.S. Lewis sista bok, vida betraktad som en av hans främsta, är en lärd genomgång av den medeltida världsbilden och dess inflytande över olika delar av människans tillvaro, från psykologin till vetenskapen, föreställningsförmågan och fantasin.

Skriven under Lewis tid som professor i medeltids- och renässanslitteratur vid universitetet i Cambridge, bjuder denna bok på en klarsynt förståelse för den "mentala bild" som medeltidsmänniskan hade av universum, med dess planeter och himlasfärer, växter och mineraler, människor och älvfolk. För detta ändamål lodar han inte bara djupen av medeltidens och renässansens litteratur, utan även av antikens, vari många av fröna såddes för det som skulle bli medeltiden. Och med författare som Cicero, Platon, Macrobius, Lucanus, Aquino, Dante, Boccaccio, Albertus Magnus, Chaucer, Milton och många fler, redogör Lewis för det komplexa men harmoniska flätverk av historia, vetenskap och teologi som utgjorde det medeltida kosmos, liksom hur övergivandet av denna modell banade väg för en helt ny föreställningsvärld.

Lewis sista bok är en nyckel till den som vill förstå den medeltida världsbilden, och en som därmed också hjälper oss att tydligare se vår egen tid. Den som är välbekant med Narnia och andra av Lewis skönlitterära verk kommer dessutom också att upptäcka många av de källor som vattnade hans romankonst.

Engelskspråkiga pressröster:


The Observer


"Wise, illuminating, companionable, it may well come to be seen as Lewis's best book."

Los Angeles Times


"Erudite and graceful, filled with anecdote and analogy, illuminating the images of the past."

The Listener


"Nobody else could have imposed such form on such a mass of matter, and written a book so wide in scope. Whether we were his pupils in the classroom or no, we are all his pupil and we shall not look upon his like again."

London Times Literary Supplement


"If not magnum opus, it represents Lewis the expositor at his best, and communicates the zest that he brought to the study of literature, philosophy and religion alike."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den förkastade bilden
  2. +
  3. Släppa taget?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Släppa taget? av Marie Sammeli (inbunden).

Köp båda 2 för 414 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av C S Lewis