Herrens bön : i Martin Luthers utläggning 1519 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Serie
Acta Johannelundensia Luthertexter (del 3)
Antal sidor
210
Utgivningsdatum
2022-12-12
Förlag
EFS Budbäraren
Översättare
Carl Axel Aurelius
Medarbetare
Lindholm, Hans (red.) / Knutes, Jonatan (form)
Dimensioner
9 x 181 x 128 mm
Vikt
270 g
ISBN
9789198695618

Herrens bön : i Martin Luthers utläggning 1519

Inbunden,  Svenska, 2022-12-12
276
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Martin Luther undervisade om vikten av att be och om hur man ber. Han koncentrerade undervisningen till Herrens bön. Det är en erfaren bedjare som inskärper att bönens värde inte ligger i de många orden, utan snarare i bedjarens eftertanke och uppriktighet. Lutherforskaren Carl Axel Aurelius svarar för denna första svenska översättning av boken om Herrens bön.

Som munk levde Luther i tidebönernas särskilda rytm med bön var tredje timme under dagen. Som präst undervisade han lekfolket om vikten av att be och om hur man ber. Han koncenterade undervisnignen till Herrens bön och vände sig särskilt till församlingens olärda, inte minst barn och gamla. Luther insåg tidigt att bönens värde inte låg i de många orden, uan snarare i bedjarens eftertanke och uppriktighet, att bönens var sprungen ur hjärtat. Det är en erfaren bedjare som här talar till gemene man.

En av Luthers vänner Johann Schneider (Agricola), förde anteckningar och gav ut undervisningen i tryck. Luther bearbetade den ytterligare och det är denna version av hans utläggning av Fader vår för gemene man 1519 som här föreligger i översättning till svenska av Carl Axel Aurelius.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Herrens bön : i Martin Luthers utläggning 1519
  2. +
  3. Förd bakom ljuset : lurendrejeri i vår tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förd bakom ljuset : lurendrejeri i vår tid av Daniel Simons, Christopher Chabris (inbunden).

Köp båda 2 för 565 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Luther