Instinkt eller insikt (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
107
Utgivningsdatum
2022-02-08
Förlag
The Book Affair
ISBN
9789198698831
Instinkt eller insikt (e-bok)

Instinkt eller insikt E-bok

Bättre resultat genom empatiskt ledarskap

E-bok,  Svenska, 2022-02-08
139
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Gerhard Bleys personliga resa från ett traditionellt, konservativt management till ett empatiskt ledarskap.

I denna bok beskriver författaren Gerhard Bley ? med över 25 års VD-erfarenhet från större organisationer ? sin väg från ett traditionellt management till hans egen unika modell för ett empatiskt ledarskap.

Det empatiska ledarskapet har sin utgångspunkt i att ett optimalt ledarskap alltid tar sin början i individens egen personliga utveckling och mognad. Resultatet av ett empatiskt ledarskap blir en organisation präglad av tillit, trygghet, balans, autenticitet och motivation, vilket har en direkt effekt på resultat och framgång. Framställningens essens handlar om vilken kraft och framgång detta kan skapa i en organisation. Men författaren betonar också hur synsättet kan få människor i allmänhet, och ledare i synnerhet, att uppleva större harmoni, balans och tillfredsställelse i livet.

Gerhard Bley är civilekonom från Stockholms universitet och University of Arizona i USA. Gerhard har över 25 års erfarenhet av företagsledande befattningar och har under de senaste elva åren varit VD på O. Kavli AB. Han har tidigare varit VD för Fagerdala World Foams, VD för Tempur Sverige, VD för Defcom, Försäljningsdirektör för Arla Foods och Divisionschef på Arvid Nordquist. Till detta ska också läggas många förtroendeuppdrag som bl a styrelseordförande i Täby Galopp, styrelseledamot i AB Trav och Galopp samt som styrelseledamot i en rad andra kommersiella och ideella verksamheter. Gerhard nominerades till utmärkelsen Årets VD 2018. Idag verkar han som styrelseordförande i flera entreprenörsdrivna företag, som venture partner, som föreläsare om det empatiska ledarskapet och som mentor till unga ledare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gerhard Bley

  • Det empatiska ledarskapet

    Gerhard Bley

    Följ med på en fantastisk förändringsresa! Denna bok handlar om vad ett empatiskt ledarskap innebär och vilken kraft det kan skapa i en organisation. Bakgrunden är den förändringsresa som Gerhard Bley som vd för Kavli gjorde och hur Kavli genom en...