Moral och rationalitet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
91
Utgivningsdatum
2021-09-30
Förlag
Ad hoc förlag
Översättare
Anders Hansson
Originaltitel
Prudence, morality, and the prisoner's dilemma
ISBN
9789198701876
Moral och rationalitet (häftad)

Moral och rationalitet

Häftad Svenska, 2021-09-30
139
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Moral och rationalitet kan läsas som ett koncentrat av centrala delar av det som skulle bli Derek Parfits mästerverk, boken Reasons and Persons (1984). Han formulerar här de sociala dilemman och problem vi måste förstå bättre, liksom skisserna till de lösningar han skulle återkomma till i sin sista bok, On What Matters (2011-2017).

Det är en kompakt text. På nästan varje sida finns uppslag för en egen bok. Det gör den till en bra ingång till Parfits normativa resonemang. Samtidigt blir läsaren från första sidan indragen i ett resonemang som ifrågasätter en mängd grundläggande föreställningar om moral och rationalitet.

Derek Parfit (1942-2017) var en av vår tids mest originella filosofer och var verksam vid All Souls College i Oxford i nära 50 år. Parfit undervisade även vid Harvard, Rutgers och universitetet i New York och var ledamot i British Academy. 2014 fick han Rolf Schockpriset, som ibland kallas filosofernas nobelpris. På svenska finns sedan tidigare Parfits Jämlikhet eller prioritet?, utgiven på Ad hoc förlag.
Visa hela texten

Fler böcker av Derek Parfit